Los bericht bekijken
  #5  
Oud 19 augustus 2008, 23:17
tesseract's schermafbeelding
tesseract tesseract is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 augustus 2008
Locatie: Casema/@home/Multikabel
Ziggo Internet: Alles op alles
Berichten: 79
Standaard

Hoi,

Eerste post dus ff verhaaltje,

E-48 is bijna altijd een probleem van de bekabeling.
Wat veel mensen doen is veel geld uitgeven voor hun televisie en dit dan proberen terug te verdienen op de bekabeling.

Ook is Coax nogal gevoelig. Er zit namelijk een mantel om 1 ader heen. Een zo'n klein "haartje" van de mantel die tegen de ader aan komt veroorzaakt al behoorlijk wat sneeuw.

Als het Analoge signaal al stoort zal je digitale signaal al helemaal niet optimaal zijn.

Goeie kabels en zo?

Een splitter wil ook nog wel eens zorgen voor de nodige onenigheid op uw beeldscherm. Goeie kabels geven alleen een goed signaal door als daar dan ook een goed signaal opgezet word. Als daar een splitter op zit welke niet goed is, zal ook dat een oorzaak kunnen zijn van een verstoring. (De splitter die ziggo meelevert is een goed voorbeeld van een goeie splitter.)

Als alles in orde lijkt te zijn bij u thuis kan het maar zo zijn dat het kabel maatschapij verantwoordelijk is voor het slechte signaal.
Dit is heel erg eenvoudig te testen. Even een televisie rechtstreeks aansluiten op het AOP* en de kanalen bij langs gaan. Als hier ook sneeuw, ruis, of strepen op voorkomen is er iets aan de hand met uw signaal.
Als dit het geval is belt u even met 0900-1884 en dan zullen daar mensen zijn die weten wat ze moeten doen.

Herman


* Het Abonee Overname Punt. Is het punt waar het signaal van de kabel maatschapij uw huis binnen komt, vanaf dit punt bent U verantwoordelijk voor het signaal. Deze zit meestal in de meterkast;tegen woordig ook vaak in de woonkamer. Deze is te herkennen aan een groene kabel en bevat altijd een Vrouwtje. De oude hebben ook een mannetje voor het radio signaal. Heeft u er ook zo 1 dan ook even bellen met 0900-1884 en kunt u een nieuwe krijgen als u dat wilt.