Los bericht bekijken
  #39  
Oud 19 augustus 2008, 20:31
Maslov's schermafbeelding
Maslov Maslov is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Soest, Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 +
DTV: Humax 5050c
Berichten: 114
Standaard

Wat betreft de nieuwe mogelijkheden zou ik niet te veel verwachten. In de UK is een nieuw model uit, de 9300T, dat zal hier dus wel de 9300C worden. Daar zit dezelfde lawaai-fan in maar wel een 320 GB SATA HD. Het meest curieuze is dat men de USB-aansluiting nu helemaal heeft laten vallen omdat zogenaamd de klanten daar geen behoefte aan hebben. Wel zit er HDMI op maar die gaat tot 750P. Voorlopig voldoende voor de de weinige HD-uitzendingen die er zijn. Verder zijn er volgens mij, buiten de iets mooiere kast geen wijzingen.

Dus wijzigingen in de toekomst? Ach het apparaat bestaat al en op het gebied van connectivity met de PC en netwerk wordt het alleen maar slechter. De enige manier is gebruikmaken van een hardware mod die in de UK wordt gebruikt op de 9200T. Hierbij wordt de HDD via een IDE-aftakking naar een IDE-USB adapter gesluisd waarmee je wel een goede, snelle USB-verbinding met je laptop kunt maken om films op je PC te zetten. Daarvoor is dan nog een programma beschikbaar die de HDD kan lezen.

Ik wacht op de SATA-versie van deze mod en als dat werkt, zijn er weer allerlei mogelijkheden om ook met de (komende) 9300-versie te doen wat ik wil.

Eigenlijk is het natuurlijk van de ratten dat je dit allemaal moet doen om e.e.a. een beetje netjes aan elkaar te knopen. Maar goed, ook in de UK, waar de keus aan setupboxen groter is dan hier, heeft men last van die onkunde en onwil van de leveranciers.