Los bericht bekijken
  #3  
Oud 19 augustus 2008, 09:35
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Wat ik nu vrees is dat je beperkt bent tot een resolutie van 720(H) x 576(V) x 50 fields/sec op je TV toestel. Klopt dit?

De decoder die jij omschrijft geeft net al alle andere Digitale TV decoders welke geen HD signalen ondersteunen inderdaad het signaal door op 576P
Het is 576i dat door gewone decoders wordt doorgegeven. Maar hou er ook rekening mee dat een gewone decoder de HD-kanalen helemaal niet laat zien, ook niet in een lagere resolutie.

Citaat:
tevens is de CISCO decoder misschien een optie voor je wanneer je in het voormalge Mulikabel gebied woont.
voormalig Casema gebied.

Citaat:
Wat ik me ook afvraag, is bv het gebruik van PIP, welk op de TV wordt ondersteund, maar waarover ik geen info bij de decoder kan vinden.
Voor PIP zijn twee signalen nodig. Sommige TVs hebben twee analoge tuners, waarmee je twee zenders tegelijk kan kijken. De panasonic heeft dat zo te zien niet, dus je kan dan alleen een tweede bron bekijken via een videorecorder, DVD of decoder.

PIP kan je dus wel gebruiken, maar alleen een combinatie van een analoge zender en een digitale zender. Dus een zender die de TV ontvangt, en een via de decoder. Dit wordt dan wel het betere jongleren met afstandsbedieningen...

Als je echt twee digitale zenders naast elkaar wilt kunnen kijken moet je gaan denken aan een PVR, zoals de Humax 9200 of de Samsung 850. Deze zijn alleen nog niet voor HDTV beschikbaar.

Citaat:
bij een SD decoder is dat 576P, ga je voor een HD decoder zal deze ze omzetten naar 720I, 720P of 1080I
Een SD decoder levert 576i, een HDdecoder kan dat omzetten naar 576p, 720p of 1080i. 720i bestaat niet.