Los bericht bekijken
  #2  
Oud 19 augustus 2008, 01:55
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mvdheijkant Bekijk bericht
Ik ben op zoek naar meer info omtrent de mogelijkheden die je met een TV in combinatie met een Digitale Decoder hebt.
Ik ben van plan een Panasonic TX37LZD800 te kopen welk Full HD en bv 100Hz en PIP ondersteund. Uit info maak ik op dat de Samsung DCB-B270R bij de huidige aanbieding van Ziggo Z1 wordt geleverd. In de spec's van deze decoder staat: Beeldresolutie 720(H) x 576(V) x 50 fields/sec.
In het Z1 Pakket zitten 3 HD kanalen.
Wat ik nu vrees is dat je beperkt bent tot een resolutie van 720(H) x 576(V) x 50 fields/sec op je TV toestel. Klopt dit?

De decoder die jij omschrijft geeft net al alle andere Digitale TV decoders welke geen HD signalen ondersteunen inderdaad het signaal door op 576P
Dit is al vele malen beter dan het standaard analoge COAX signaal. Dit is voor een FULL HD tv natuurlijk niet erg schramel.


Want als dit inderdaad zo is zou ik me behoorlijk bekocht voelen. Met welke Decoder (harddisk intereseerd me niet) kan ik ten volste van, in ieder geval, de 3 HD kanalen genieten.

Bijvoorbeeld de HD Decoders van Samsung & Humax, tevens is de CISCO decoder misschien een optie voor je wanneer je in het voormalge Mulikabel gebied woont.

Of te wel.... de Samsung DCB-A360R(S)A, de Humax IRHD-5000 of de CISCO 8455DVB

(je had natuurlijk ook even de zoek mogelijkheid op dit forum kunnen gebruiken)

Wat ik me ook afvraag, is bv het gebruik van PIP, welk op de TV wordt ondersteund, maar waarover ik geen info bij de decoder kan vinden.

PIP wordt vaak niet gebruikt incombinatie van een HDMI aansluiting, je zal waarscheinlijk alleen van PIP gebruik kunnen maken wanneer je een bron op de scart poort van je tv aansluit. (bijvoorbeeld een SD decoder)


Selecteer je de kanalen op je TV met de afstandbediening van de TV of van de Decoder? Hopelijk met de afstandbediening van de TV want als dit niet op de Afstandbediening van de Decoder zit, wat heb ik dan in hemelsnaam nog aan een prachtige TV met een betrekkelijk eenvoudige Samsung decodertje?

Je gebruikt de tuner van de digitale tv decoder, je zal dus ook op deze tuner een zenderkeuze moeten maken. de decoders hebben allemaal EPG onboard. Maar inderdaad, je maakt geen gebruik van de decoder in je TV. Is dit een ramp? ik vindt van niet. Vaak kan je met een universe afstandbediening bijvoorbeeld de Logitech Harmony heel goed uit de voeten. Het blijft namelijk een probleem bij een HD decoder op de tuner keuze en het TV vollume op een A/B te bedienen.


In welke resolutie worden alle andere kanalen uitgezonden? Mijn gevoel zegt me dat dit "slechts" 720(H) x 576(V) is.

bij een SD decoder is dat 576P, ga je voor een HD decoder zal deze ze omzetten naar 720I, 720P of 1080I De born blijft natuurlijk het zelfde, maar de upscale functie van de decoders doet meestal goed werk.


Alvast bedankt voor enige reactie.
Graag gedaan....