Discussie: Nieuwe hostname
Los bericht bekijken
  #8  
Oud 19 augustus 2008, 01:33
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.463
Standaard

De hostname bij Ipconfig wordt overgenomen van wat je zelf als computernaam hebt ingesteld.

De hostname die sites zoals ShieldUp laten zien, is de hostname die in de DNS server aan je IP gekoppeld is. Je geeft zelf al aan dat je een nieuw IP hebt gekregen. Dit IP is eerder in gebruik geweest bij een andere klant die de hostname die ShieldsUp aangeeft, toegewezen heeft gekregen. Dit zal op korte termijn (max 2 weken) veranderen in je eigen hostname. Dit komt omdat de DNS servers qua hostnames altijd wat achterlopen op de echte situatie.

Sinds @Home een dynamisch IP heeft ingevoerd (1,5 jaar geleden) maakt het niet meer uit welke hostname je gebruikt. Hierdoor komt je router ook met de andere hostname online. Je hoeft niet bang te zijn dat je hierdoor een andere klant offline gegooid hebt.

Kortom: Niets om je druk om te maken. Enige probleem wat kan optreden is dat je tijdelijk niet vindbaar bent voor verbindingen van buitenaf die op hostname je router/PC opzoeken in plaats van op IP. Zolang je zelf geen webserver oid draait, heb je hier geen last van.

PS: het 0800 nummer van @Home voor technische ondersteuning is in 2003 afgeschaft. Er is nog wel een tijdje een 0800 nummer geweest voor telefonie klanten, maar ook dit is al geruime tijd buiten gebruik.