Los bericht bekijken
  #248  
Oud 18 augustus 2008, 18:35
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Om te beginnen wil ik eerst even melden dat ik ook niet al te blij ben met hoe sommige zaken bij Ziggo verlopen, zoals het helaas (nog) niet echt vrij zijn in keuze van decoder.

Maar is "de concurrentie toekomst" dan zoveel beter....

IP-Tv, dat wat er nu aangeboden wordt, zoals van KPN en Tele2, is duidelijk slechter in kwaliteit. RTL heeft nu ook uitzending gemist, daar waar we 8 Mbit als live "stream" bij dvb-c hebben en vaak al klagen over lage kwaliteit is de hoogste kwaliteit bij uitzending gemist, ook bij de IP-tv versie zover ik weet, net 1,5Mbit.
Ik heb zelf een paar keer Tele2 voetbal via IP-tv gezien, ik zou mijn geld terug geeist hebben wat een drama.
De bandbreedte bij glasvezel wordt al wat groter waardoor je itt bij Tele2 en KPN (via ADSL2+) wel meerdere uitzendingen tegelijk kan kijken, maar optimaal is dit nog niet.

Glasvezel algemeen:
Bij een van de aanbieders heb ik iets over het gebruik van een andere dan hun decoder kunnen vinden, de anderen zwijgen hierover in alle toonaarden. Het antwoord van die ene die ik vond was: "Nee, niet mogelijk". Vermoedelijk het zelfde idee, maar met andere codering, als Ziggo / UPC dus.
Geen BBC 1 / 2/ 3 en 4 digitaal. Bij een van de aanbieders vond ik in lijst 1 wel bbc 1 en 2 in lijst 2 niet en verderop vond ik een bericht dat ze het niet mochten / konden, welke lijstje nu te geloven weet ik ook niet. Communicatie is dus nog slechter dan bij Ziggo.

Wat internet betreft, snelheid etc, lijkt me glasvezel zeker wel leuk, bij sommige mogelijkheid tot vast ip adres etc. Maar op televisie gebied zie ik er echt geen winst in.

Dan de concurrentie op de kabel.
Het idee is leuk, en de pakket keuze zal misschien voor iedereen beter passend kunnen worden maar wat de codering betreft zal er denk ik totaal niks veranderen. Ook de nieuwe aanbieders zullen door externe factoren de beveiliging zoals ziggo deze heeft in de een of andere vorm, vermoedelijk dezelfde, hanteren. Niet omdat ze op die manier zoveel mogelijk winst zouden kunnen maken, maar omdat ze anders moeilijk content kunnen krijgen.

Maar goed, time will tell.
Voorlopig heb ik in ieder geval geen hoge pet van "concurrentie" en vrij markt op.