Los bericht bekijken
  #245  
Oud 17 augustus 2008, 23:26
vincentDV's schermafbeelding
vincentDV vincentDV is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2008
Locatie: Utrecht Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1, Ubee
DTV: Humax 5050c + Humax 5200c
Berichten: 8
Standaard

Enkele gebruikers hebben al aangeven dat zij vooral hopen op meer concurrentie op de kabel Daar sluit ik mij graag bij aan. Ziggo kan het zich nu permitteren (en geef ze eens ongelijk) eigenwijs te zijn.

De situatie is vervelend, ik weet nu ook niet waarin ik wil investeren. Ik vind HD erg mooi en ben blij dat Ziggo dit doorgeeft. Maar tegelijk is Ziggo een bedrijf van het oude - gelukkig bijna uitgestorven - slag. Typisch voortgekomen uit monopolieposities probeert het koste wat het kost vast te houden aan een oude traditie van geslotenheid en tegenhouden van open standaarden. Ze zijn haantje de voorste met de modernste techniek, die ze vervolgens inzetten om werkelijke vooruitgang te blokkeren.

Maar ze gaan hoe dan ook verliezen op dat punt. Ik kan geen koffiedik kijken maar er zijn nu te veel ontwikkelingen gaande. Weillicht kijk ik over een (paar) jaar alleen nog maar tv over ip. Technisch kan ik dat nu al, alleen is het aanbod nog te beperkt en te duur door versnippering. Maar het aantal aanbieders groeit en zoals dat meestal gaat zal het minder versnipperd zijn na enkele overnames en fusies. Dat kan niemand tegenhouden, tenzij we in Europa een communistisch bestuur krijgen maar in dat geval zal Ziggo ons minste probleem zijn.

Er zit nog veel meer aan te komen. Glasvezel is nog maar 1 km hier vandaan en in opmars en daar worden nu heel leuke experimenten op het gebied van betaaltv mee gedaan, zoals view-on-demand voor het volledige digitale aanbod van alles wat in de voorafgaande 12 maanden is uitgezonden (met uitzondering van speelfilms en sport). Het duurt nog even, maar het komt.

Er komt dus een punt waarop we ons over de beveiligingstechnologie van Ziggo niet meer hoeven druk maken. Als Ziggo dan nog bestaat want de golf van schaalvergroting is geenszins voorbij, nieuwe overname, nieuwe naam. Maar het zal nog wel even duren voor het archaïsche denken uit het bedrijf zal zijn gegroeid. Ziggo is een dinosaurus, een oude reus die hard op weg is een rode dwerg te worden.

Dat neemt niet weg dat ik nu geen digitale tv via mijn PC kan kijken. Ik wil geen geld uitgeven aan hardware die over een half jaar geen waarde meer heeft. Is het erg? Nee. De mensenrechtensituatie in China is erg. Is het kwalijk? Ja. Het is geen goede zaak wanneer een monopolist de toekomst buiten de deur wil houden.