Los bericht bekijken
  #12  
Oud 15 augustus 2008, 11:48
Maslov's schermafbeelding
Maslov Maslov is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Soest, Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 +
DTV: Humax 5050c
Berichten: 114
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mr-leo Bekijk bericht
.....Er moet dus wel veel naar gekeken worden....
Ja, dat is letterlijk zo omdat de kijkers geen keus hebben. En reclame wordt steeds agressiever in die zin dat het inbreken in het programma steeds geraffineerder wordt. Bij reclame voor de eigen programma's is het nog erger, die wordt er gewoon zonder aankondiging "ingesmeten".

Veel programma's worden inderdaad betaald van de reclame inkomsten. Maar ik heb liever één of twee goede zenders zonder reclame die dan geheel worden bekostigd door de belastingbetaler dan het systeem van nu waarin publieke zenders voor een deel afhankelijk zijn van reclame. Dan heb ik tenminste nog een keus om te kijken naar kwaliteit.
Het is een verademing om naar films te kijken op bv. de BRT of de BBC. De aftiteling wordt zelfs uitgezonden! Hier wordt in plaats daarvan meteen weer een hoop bagger over je uitgestort als je nog aan het nagenieten bent. En kom nou niet met het verhaal dat ik dan maar betaalzenders moet nemen. Ik vind dat ook in het publieke domein die keuzemogelijkheid er moet zijn.

Je kunt dit een raar verhaal noemen, maar ik weet zeker dat er velen zijn die er net zo over denken. Ik weet ook wel dat TV-reclame niet uit te bannen is, maar ik zal er alles aan doen om reclame-loos naar TV te kunnen kijken. Gelukkig helpt de techniek me daarbij en ik ben aan de winnende hand. Fantastisch!