Los bericht bekijken
  #4  
Oud 15 augustus 2008, 11:44
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rowicom Bekijk bericht
Vanavond bij een kennis een eerste installatie van het all-in-one pakket gedaan. Wat mij opviel is dat de coax-splitter een nieuw model is, heeft namelijk ook een uitgang voor radio... Zoals ik vroeger ook al deed, heb ik de splitter gewoon op de TV-plug in de bestaande wandcontactdoos geprikt en blijft de kabel voor radio ook gewoon in de bestaande doos aan de muur.
Vraag: waarom levert Ziggo zo'n relatief ingewikkeld migratiedoosje mee? Je wordt geacht de bestaande AOP (abonnee-overnamepunt) met tv en radio-aansluiting te vervangen door een nieuw binnenwerk met slechts 1 uitgang en dan daarop de splitter te monteren. Deze splitter heeft 3 uitgangen: 1x naar het modem, 1x naar tv en 1x naar radio.

NOG EVEN KORT MIJN VRAAG: mag het nieuwe model splitter ook gewoon op de tv-uitgang van de 'ouderwetse' wandcontactdoos geprikt worden???? Ik bedoel: werkt alles dan naar behoren?
Wat voor type heeft die splitter ?
Een nieuwe AOP wordt meegestuurd om zeker te weten dat het AOP goed is en geschikt is voor retourgebruik. Het zou nu kunnen dat de TV-poort van de huidige AOP een filter heeft en alleen de 'hoge' frequenties doorlaat en de radio-poort de lage. Het uplink signaal van een kabelmodem werkt op frequenties onder de 65 MHz en dat zou dan teveel verzwakt kunnen worden als je via de TV kant werkt waardoor je een instabiele of trage internetverbinding kan krijgen in de toekomst. De andere splitters die jij kent combineren radio/tv aansluitingen. Degene die jij gekregen hebt is bedoeld voor 1-gats AOP's. Verder zou het nog kunnen dat de bestaande AOP slechter is en gevoeliger voor storing en dat men daarom liefst ook de AOP wil laten vervangen. Ik zou gewoon de geleverde spullen gebruiken en ook de AOP vervangen voor een nieuwe.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....