Los bericht bekijken
  #1  
Oud 15 augustus 2008, 10:55
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard "Binnenhuis installatie" vernieuwing.

Hoi,

Hoewel op dit moment het beeld en ontvangst doorgaans goed is, singaal in woonkamer op Samsung HD decoder +/- 70 % met Ber 0, wil ik toch alle bekabeling vernieuwen.
Het betreft een 2 jaar oud appartement waarin zich 2 tv's bevinden.
Tijdens de QAM 256 test een tijd terug ondervond ik wel enige storing en met het oog op evt. VOD dienst wil ik reeds nu gaan zorgen dat evt. problemen zeker niet aan mijn installatie kan liggen.

Ik zou nu graag wat advies willen, graag ook van anoniem, over hoe het best alles aante sluiten en met welke materialen.

Situatie:
Appartement, 2 tv's, doordat de kabels vanuit de meterkast door buizen door de muur lopen weet ik niet hoevel meter dit precies is, opgegeven lengte is grove schatting. Het zal eerder korter dan langer zijn.

Tv 1 (Slaapkamer): Van AOP in meterkast ongeveer 6 á 7 meter kabel lengte naar wanddoos, vervolgens nog 2 á 3 meter naar tv..
Tv 2 (Woonkamer): Van AOP in meterkast naar wanddoos ongeveer 10 meter kabel lengte , vanaf daar nog 3 meter naar tv zelf.

Nu:
Ik heb zowel digitale tv als telefonie en internet via ziggo.
In de meterkast loopt dus een kabel van AOP naar de Splitter van "Essent". Vandaar loopt een kabel naar het kabel modem en een via een splitter voor radio en tv naar een splitter voor 2 tv's.

Mijn gedachten om te doen:

Alle kabels vanaf de radio tv splitter van Essent vervangen door Koka 799 van Hirschmann.
In de meterkast zou ik deze kabel willen voorzien van F-connectors. In de woon en slaapkamer zitten nu aansluitdozen van Busch Jaeger, zouden deze ook vervangen moeten worden door Hirschmann?
In ieder geval zal in de woonkamer de kabel vanaf de contactdoos naar de tv voorzien worden van KOKWI 3 conctoren van Hrischmann. In de slaapkamer zal dat aan de contactdoos ook KOKWI 3 zijn, maar aan de decoderkant F-Connector (momenteel nl. een Philips decoder).

Dan het "debacle" meterkast en splitters.
Het liefst zou ik daar ook goede apparatuur gebruiken, maar wat en hoe?

Zelf dacht ik aan een splitter / versterker van Hirschmann, maar welke?
De GHV 820A of de GHV 830A, of toch een andere misschien niet met versterker....
Hoe alles aan te sluiten? Het liefst zou ik nl ook de splitter actie van Essent ivm kabel modem willen verbeteren, ik vind het kastje er nu niet echt super uitzien met de radio tv splittertje en het is toch weer een extra actie.
Zou het kunnen om vanuit de AOP een Hirschmann signaal spitter te gebruiken, zoals de VFC 0421. Dan op een aansluiting het kabelmodem, evt. met dat kastje van Essent indien nodig, en op de andere aansluiting dan de versterker van Hirshmann.

Er dient rekening mee gehouden worden dat op de kabel naar de woonkamer later mogelijk de VOD dienst aangesluiten zou kunnen gaan worden, goed retour geschikt dus.

Nogmaals graag serieus en goed advies, ik wil nl alle eventuele problemen die met VOD en / of QAM256 (versneld) kunnen ontstaan voor zijn.

Een pdf catalogus van de Hirschmann producten kan hier gedownload worden.