Los bericht bekijken
  #241  
Oud 14 augustus 2008, 14:12
grunnsat's schermafbeelding
grunnsat grunnsat is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 maart 2008
Locatie: Groningen / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra / Cisco EPC3928 in bridge
DTV: Humax iHDR-5200C / LG 42LM860V
Berichten: 1.053
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door buurman-janssen Bekijk bericht
Heb vandaag in een nieuwsbericht (http://tweakers.net/nieuws/55096/zig...-toelaten.html) van Ziggo toch gelezen dat ze wél bezig zijn met leveranciers van cam-modules. Dus ook degenen die je in een HTPC kunt plaatsen.
Dat bericht is zo vaag dat je er niets mee kunt. Ik heb niet de indruk dat de schrijver erg onderlegd is op dit gebied.

Ik zal het nog een keer proberen uit te leggen. Ziggo gebruikt gewone Irdeto 2 encryptie. Ze hebben echter nog een extra grapje toegevoegd, en dat is de CAM key. Dat voorkomt dat je een gewone CAM kunt gebruiken. Gebruikten ze die CAM key niet, dan zou je een gewone officiële Irdeto 2 CAM kunnen toepassen. De Alphacrypt is ook een officiële Irdeto 2 CAM, echter Mascom (de producent) heeft het Camkey grapje van Ziggo ongedaan gemaakt. Ziggo zal nooit met een gewone CAM komen die gebruikt kan worden in de huidige HTPC DVB-C tuners, dat is nou exact wat ze niet willen.

Het is niet de CAM waar alles om draait, maar het CI+ slot. Het CI+ slot zal in staat zijn de ontvanger zodanig in te stellen dat bijvoorbeeld een HDTV film op lage resolutie of helemaal niet kan worden opgenomen. De functie van de bijbehorende CAM is om die opdracht uit de stream te filteren en door te geven aan het CI+ slot (op één of andere wijze). Gegarandeerd dat zo'n CAM alleen maar werkt in combinatie met een CI+ slot, en niet in een standaard CI slot zoals een FireDTV tuner heeft.

Ik geloof niet dat er PC kaarten met een DVB-C tuner en een CI+ slot komen. Zo'n tuner kaart zou dan namelijk ook de PC software aan moeten kunnen sturen om bijvoorbeeld te voorkomen dat een opname gemaakt wordt. Dat is dus een software aansturing, en is binnen een week gekraakt. Conlusie lijkt mij duidelijk, geen DVB-C tuner kaarten met CI+ voor de PC.