Los bericht bekijken
  #7  
Oud 13 augustus 2008, 22:26
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.469
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mcmano Bekijk bericht
Ik vind het allemaal wel heel erg vaag worden.
Wij hebben een telefoontje gehad van Ziggo om een afspraak te maken met een monteur, dus ik vroeg aan deze dame wat de gevolgen waren en of poort 25 dicht gaat. Haar antwoord was ja en dat ik de helpdesk maar moest gaan bellen voor een completer antwoord. Het antwoord van de helpdesk was: "Ja poort 25 gaat dicht en we hebben er geen work-around voor"

Wij draaien hier op het werk Exchange 2003 en deze verstuurd standaard via smtp.quicknet.nl op poort 25, betekend het nu echt dat we helemaal geen mail meer via de quicknet server kunnen versturen? Want vandaag krijg ik gewoon weer een Ziggo brief waar doodleuk in staat dat de SMTP server smtp.quicknet.nl is.

Is het niet zo dat we wel gewoon via smtp.quicknet.nl kunnen versturen op poort 25? Maar dat we niet kunnen versturen via een externe mail.domein.nl server op poort 25?
Versturen van mail op poort 25 naar smtp.quicknet.nl werkt uiteraard wel, dat doen alle abonnees.
Mocht je de exchange server van jullie nu gebruiken om ook direct mail van anderen binnen te krijgen via een eigen-domeinnaam dan gaat dat niet meer werken zonder work-around. Die is er wel, maar niet via Ziggo zelf dus. Dus: hoe krijgen jullie nu inkomende mail binnen? Haal je die zelf op elders met pop3 of kunnen buitenstaanders die nu direct bij jullie mailserver afleveren ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....