Discussie: Philips 32PFL9603H
Los bericht bekijken
  #41  
Oud 12 augustus 2008, 22:39
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Antwoord 1: Ja. Als je digitale tv neemt blijft het analoge zender pakket ook gewoon actief dus op alle tv's en recorders kun je dit signaal gewoon blijven ontvangen en evt. opnemen.
Wat je ook kunt doen is de decoder van de kabelaar via een scart op je recoder aansluiten en de dan vanaf dit scart signaal opnemen. Omdat scart analoog is neem je natuurlijk nog steeds analoog op, de beeld kwaliteit is echter wel doorgaans een stuk beter dan direct het analoge signaal.
Nadeel is dat je met de normale decoders tijdens het opnemen op boven genoemde wijze di signaal ook moet kijken, of voor het kijken zolang naar het analoge signaal moet omschakelen.
Daarnaast kunnen om een of andere reden niet alle recoders een timer opname vanaf externe bron (van scart) maken.

Antwoord 2: Ja, als je echt digitaal zou willen opnemen zou ook je receiver over dvb-c moeten beschikken. Zijn deze er, nee.....
Wel zijn er zogenaamde pvr's. Dit zijn decoders met een ingebouwde harddisk die tevens over een dubbele tuner beschikken. 1 tuner wordt gebruikt om op de tv beeld te geven, de ander om op te nemen. Dan kun je dus wel iets anders "digitaal" kijken terwijl je iets anders echt digitaal opneemt.

Antwoord 3: Deels al in 2 beantwoord. Omdat je UPC hebt ben je helaas genoodzaakt, minimaal tot januari*, om de mediabox te nemen bij hun om digitaal te kunnen kijken en een PVR van hun om ook digitaal op te kunnen nemen. Wil je HD digitaal zou het de HD-decoder of HD-pvr van UPC worden. Met de ingebouwde DVB-C tuner van oa de Philips kom je bij UPC niet ver.
UPC heeft, nog meer dan Ziggo en co, de boel dicht getimmerd. Bij UPC kun je uitsluitend via andere decoders dan die van hun ongecodeerde zenders bekijken. Het gebruik van bijv. de Alphacrypt CAM werkt niet bij UPC. In het begin was het gehele basis pakket ongecodeerd, tegenwoordig codeert UPC, net als Ziggo en co, echter ook al een behoorlijk deel van het basis digitale pakket. Hierdoor is het dus niet echt meer intressant om specifiek hierom in het UPC gebied voor een ingebouwde DVB-c tuner te gaan. Het is dan puur "leuk" dat het er in zit.

Antwoord 4: Al beantwoord in de andere antwoorden. Een losse decoder ontkom je niet echt aan als je digitaal wil in het UPC gebied.

*Op het moment dat in januari, ik verwacht dat het pas 2010 zal zijn en niet 2009 omdat er dan eerst nog heel veel papier werk in orde gemaakt moet worden onder andere door de opta etc maar dat terzijde, de kabel markt open gaat is de vraag wat er gebeurd.
Het is namelijk de vraag of het coderings systeem dat UPC gebruikt niet ook door evt. andere providers die gebruik willen gaan maken van de faciliteiten van UPC, gebruikt gaat worden. Als dit het geval is, wat ik zeker in het begin het meest te verwachten vind, blijf je dus gebonden aan de externe decoder van "UPC".
In het ziggo gebied zou je dus wel gebruik kunnen maken van de inerne tuner, en een cam voor het decoderen, maar dar kleven dus de "niet ondersteunde" voorwaarden aan.