Discussie: Philips 32PFL9603H
Los bericht bekijken
  #40  
Oud 12 augustus 2008, 21:14
Edu's schermafbeelding
Edu Edu is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 augustus 2008
Locatie: Heerde
Ziggo Internet: geen
DTV: geen
Berichten: 3
Standaard

Hallo ArthurTim,
Bedankt voor de reactie. Sorry voor mijn verlate reactie, maar het duurt ook wel even voordat een leek deze materie door begint te krijgen hoor!
En weet je? Dan komen er ook steeds meer vragen boven ... ! Als jij en de overige lezers zo goed zouden willen zijn ... ?:

Foutje, ik heb geen Panasonic maar een Pioneer DVD Recorder DVR-540H .
Of dat ik kan opnemen in HDTV? Ik heb nu zelfs nog geen digitale tv ... maar ik denk het niet: in de handleiding kan ik het niet terugvinden.

vraag 1: Met mijn Pioneer zal ik net als nu (alleen) de analoge zenders kunnen blijven opnemen? Ook al neem ik een digitaal zenderpakket? 1 analoge opnemen en een andere digitale tegelijkertijd bekijken?

vraag 2: In de PFL9603H zit een DVB-c tuner. Begrijp ik dat ook de recorder daarover zou moeten beschikken?

Overigens, ik woon in het UPC-gebied. Tot 1 januari a.s. zit ik dus nog vast, maar dan schijnt de markt 'open te gaan'. De prijzen van Ziggo spreken me wel aan ... .

'UPC geeft de Mediabox - HD DVR in bruikleen'.
-- Met de PFL9603H zou ik juist die Mediabox niet hoeven te gebruiken
* (bron: consumentenbond) er hoeft geen omzetting van analoog signaal meer plaats te vinden. Het overslaan van deze stap zorgt voor betere beeldkwaliteit.
* daarnaast bespaart een ingebouwde ontvanger je een extra kastje, afstandbediening en een kabel.
* je bespaart de energiegebruik van het kastje (dat vaak erg hoog is!).

-- wil ik ooit digitaal en/of HD gaan opnemen, dan heb ik die Mediabox - HD DVR (of iets dergelijks van een andere aanbieder) dus juist wel nodig?
vraag 3: Tsjonge, wat een spagaat!

vraag 4: Koop ik de PFL9603H met DVB-c tuner, maar koop ik géén CAM-module, dan kan ik een decoder (incl. recorder) van de kabelmaatschappij ook gewoon gaan gebruiken? (de laatste 2 voordelen van de Consumentenbond gaan dan ook weer niet op, omdat ik dan aan de andere kant mijn Pioneer-recorder, ook met z'n kabeltjes en z'n afstandsbediening, naar zolder of naar de buren doe. En die Pioneer staat nu ook de hele dag standby om de EPG binnen te kunnen halen . ).

Ik hoop dat ik weer een reactie krijg. Zoja, het standbeeld is in de maak Maar geen haast, ik ben overmorgen pas weer terug op dit forum.
In ieder geval bedankt voor het lezen,
fijne avond en groeten van Edu

De DVR van UPC schijnt de onmogelijke eigenschap te hebben dat je wel kunt opnemen maar niet tegelijkertijd een ander TV-uitzending Live kunt bekijken. En dat is toch juist wel de bedoeling van opnemen, nietwaar? (je kunt hooguit opnemen en tegelijkertijd een eerdere opname bekijken ...).
Overigens is hun Digitale Video Recorder voor HD-kwaliteit
maar dat kost dan minstens € 18,- plus het analoge pakket à € 17,-
en zonder DVR, dus alleen HD-kijken ook nog altijd
€ 13,- plus het analoge pakket à € 17,-