Los bericht bekijken
  #197  
Oud 12 augustus 2008, 20:41
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.451
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eric - HWI Bekijk bericht
Ik ben benieuwd naar bevindingen met de 'auto' stand voor HDMI weergave. Zijn er mensen die dit werkend hebben, en zo ja, wordt de setting altijd onthouden of springt het apparaat soms terug naar een vaste resolutie?

Mijn ervaringen tot nu toe zijn positief. Energieverbruik is lager dan de Samsung (12,9 Watt in gebruik en een zeer fraaie 1,8 Watt in Standby), maar daar staat wel tegenover dat de opstarttijd vrij lang is. Ook het zappen gaat (marginaal) langzamer dan met de DCB-H360R. Het OSD zit wel weer erg goed doordacht in elkaar en werkt prima.

Ja ik heb het werkend, maar je moet wel een truuk gebruiken want als je HDMI uitgang in gebruik is kun je geen auto-stand inschakelen:
  1. TV niet op HDMI zetten, Humax wel aanzetten op een HD kanaal
  2. Via afstandbediening de Humax op ORIGI zetten (zie je op display dan)
  3. Daarna kun je TV op HDMI zetten en blijft de instelling werken, ook als je naar de andere kanalen schakelt.
Vaak blijft de instelling bewaard en heb ik zelfs auto-stand als ik de humax weer aanzet, maar soms ook niet, dan is hij de setting kwijtgeraakt. Waarom hij de auto-setting kwijtraakt ben ik nog niet achter. Ik heb wel eens gedacht dat het bij zappen langs een bepaald kanaal gebeurd. Misschien schakelt hij dan terug naar de default waarde die de TV vraagt?? Geen idee hoe het protocol werkt (als er een vorm van handshake is tenminste).

Volledige opstarttijd is redelijk lang, ik moet nog eens testen met de timer die in het setup menu zit. Misschien kun je die zo intstellen dat hij overdag uit blijft en savonds aan gaat. Maar dat moet dus niet de 'hand' stand overrulen zodat hij niet midden in een film uitschakelt als die wat langer duurt.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....