Los bericht bekijken
  #5  
Oud 12 augustus 2008, 09:21
LukeRoberts's schermafbeelding
LukeRoberts LukeRoberts is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 februari 2007
Locatie: IJmuiden / Multikabel
Ziggo Internet: ConnectMKB
DTV: Horizon
Berichten: 21
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door themenace1974 Bekijk bericht
Oke, ik heb nu diverse lijsten geprobeerd mijn dank voor jullie reacties. Ik zie de kanalen maar in mijn lijst staan maar hij vind ze niet dus heb ik geen beeld ik ben bang dat ik iets verkeerd doe dus ik zet het kort uiteen mischien dat iemand weet wat ik fout doe.

mediaportal tv server 2 geinstalleerd.
mediaportal config settings:
- capture card aangegeven (werkt)
- tv channels via lookup gebied NL Schagen geselecteer waardoor ik hier in deze lijst de juiste channels zie staan...deze onder tab tvcards naar assigned tv channels gebracht.
- program guide alle talen geslecteerd (kan geen kwaad heb ik ergens gelezen) en aangevinkt Grab epg from DVB
en de rest is niet nodig ... althans volgens mij niet...

Daarna MediaPortal geopende naar instellingen-tv-kies ik mijn transponderlijstje en scannen maar... hij laat alle kanalen zien in de gids maar ik krijg geen beeld No Tuning information is de boodschap

FireDTV Viewer werkt Grandioos alle kanalen ALLE gidsinformatie van alle kanalen... maar dit is een onhandig programma....dus ik heb geen hardware problemen maar een settingprobleem.... Wie heeft er een tip
Ik heb hier in Velsen MediaPortal RC2 + TVserver RC2 prima werkend gekregen. Ned 1 HD en Film1 HD werken prima (Ned 1 heeft bij mij geen EPG data). Eurosport HD niet (misschien een codec probleem...). Alle overige kanalen werken perfect.

Ik neem aan dat je hardware in orde is. Digitale TV kaart (Digital Everywhere Floppy/Fire DTV + Alphacrypt + ziggo kaart) + alle WinXP/Vista updates + codecs.

Heb je de nieuwste MP RC2 + laatste SVN geïnstalleerd? Begin eens met je hele kanalen lijst te wissen. Doe daarna een scan. Hiervoor heb je wel een bestand nodig met de juiste gegevens voor jouw gebied. Hierboven staat in een post een link, gebruik deze gegevens om zelf een juist scan bestand samen te stellen. Ik heb zelf alle frequenties van de 8888 zone (Velsen) genomen en in het scan bestand gezet. Daarna de scan gedaan. Alle gevonden kanalen worden in het ALL kanalen groepje gezet. Ik heb vervolgens een nieuwe groep aangemaakt en daarin alle kanalen gezet die in mijn abonnement zitten (het heeft geen zin om door kanalen heen te zappen die gecodeerd zijn).

Nu zou het moeten werken.

Als het dan nog niet werkt raad ik je aan MP VOLLEDIG te verwijderen (ook de instellingen) en dan opnieuw te beginnen met een verse installatie en TV database.PS... Misschien dat hier een MediaPortal groep kan worden aangemaakt...? Kunnen we dat ook weer centraal houden.