Los bericht bekijken
  #2  
Oud 11 augustus 2008, 22:42
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gijs1974 Bekijk bericht
Ls.

hopelijk kan iemand mij helpen.
Wanneer ik een directe bekabelde verbinding maak met mijn laptop, heb ik een prima verbinding. Echter met dezelfde kabel in mijn desktop (windows 2000 SP 4), krijg ik wel een IP adres, maar is de DNS server verdwenen, deze wordt dus ook niet automatisch gedetecteerd.
Mijn conclusie is dat de hardware goed werkt, alleen enkele settings staan niet goed.

geen flauw idee wat ik verkeerd doe, enige suggesties?

alvast bedankt
In de TCP/IP settings van je ethernetkaart in Windows 2000 moet je ook de DNS settings op automatisch-verkrijgen zetten. Dus zowel automatisch ip-adres als ook automatisch dns. Ik heb zo geen windows-2000 machine bij de hand, dus ik kan je niet precies vertellen waar je dat vindt.

Het zou ook nog kunnen dat wel alles goed staat, maar dat je vergeet om je modem even te resetten nadat je van computer gewisseld hebt. Een kabelmodem werkt maar met 1 computer. Sluit je een andere computer aan, dan moet je eerst even het modem uitzetten en weer aanzetten. Nadat het modem volledig is opgestart moet je de windows-2000 machine aansluiten. (en als je de andere pc weer aansluit zelfde weer doen)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....