Los bericht bekijken
  #9  
Oud 10 augustus 2008, 22:50
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Saywhat Bekijk bericht
Hoi Chris, is 100% het serverpark probleem...
Dan zou ik nog willen zeggen dat het 100% zeker NIET het serverpark is, maar de verbindingen erheen.

Ik heb dat bewezen door op hetzelfde moment (remote ingelogd) vanaf een hispeed lijntje vanuit Amsterdam met 25Mbit data van de newsserver in Alkmaar af te snoepen, terwijl het bij mij thuis dan op dat moment niet sneller liep dan 4 tot 6 Mbit terwijl het overdag wel goed was (12Mbit destijds). Dat verschijnsel is nu nog steeds zo en op dezelfde tijd dat de newsserver inzakt, zakt ook ftp.quicknet.nl en de homepageserver snelheid in elkaar.

Als het aan het serverpark zou liggen zou ik vanuit Amsterdam de snelheid niet zo hoog halen. Vanuit sommige regio's in Noorholland haal je wel de snelheid, vanuit andere niet. Conclusie is dus dat de lijnen richting Alkmaar vol lopen in de drukke uren.

En het is niet mijn verbinding zelf, want naar "buiten" haal ik 'savonds wel mijn volledig (16Mbit) snelheid. Alleen dus niet richting Alkmaar. En ik ben niet de enige. Dit speelt al sinds december 2007 en is volledig bekend bij Multikabel. Blijkbaar is de aandacht om dit op te lossen niet meer aanwezig ??

Wat er met de nieuwsserver gebeurt, zie je ook terug op de speed van andere servers uit alkmaar, zie bijgaand plaatje van bijvoorbeeld de laatste 4 dagen. Test ik deze vanuit Amsterdam zie ik dat niet. Mijn verbinding zelf laat op dezelfde tijd een rechte lijn op 16Mbit zien (testservers die niet in Alkmaar staan)
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg grafiek.jpg‎ (18,4 KB, 14x gelezen)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....