Los bericht bekijken
  #68  
Oud 8 augustus 2008, 13:24
MartijnP's schermafbeelding
MartijnP MartijnP is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 juli 2008
Locatie: Baarn
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
DTV: Humax 5050
Berichten: 64
Standaard

- Initieel geen beeld/geluid met de Cisco aangesloten op een Denon 3808. Upgraden naar de laatste Denon firmware heeft dit probleem verholpen.
- Bij de initiele setup had ik 100% ontvangst en 100% kwaliteit bij de 1e tuner. De 2e tuner had blijkbaar geen signaal.. Reset naar fabrieksinstellingen en setup voor de 2e keer uitvoeren gaf beide tuners 100% ontvangst/kwaliteit
- Opnames gaan te vaak fout. Het komt bij mij geregeld voor dat een opname 'scrambled' is. Ik zie geen beeld/geluid, geen beeld/wel geluid.. De opname is aanwezig en wordt herkend (naam) maar het lijkt alsof het gecodeerd is. Voornamelijk getest met Film1 (HD)
- Beeldkwaliteit/geluid bij correcte opnames is 100% (geen kwaliteitsverlies, Film1 HD opnemen is geweldig (als het werkt)
- Pauze knop moet echt een paar seconden ingedrukt worden om -live- tv 'stil' te zetten.
- Interface oogt niet professioneel genoeg en werkt zeer traag. De interface komt op mij over als een onsamenhangend geheel. Geen idee of Ziggo de mogelijkheid heeft om de gehele GUI te herzien maar dit is zeker een belangrijk punt! De menustructuur is wel duidelijk! Vergelijk deze interface met Mediacenter/AppleTV en het verschil in kwaliteit is direct duidelijk! Ik ben van mening dat de kracht van het apparaat niet in balans is met de kwaliteit van de interface. Gebruik als het even kan een interface die overeenkomt met de stijl van de Ziggo website!
- Apparaat is 1x vastgelopen in standby! Klok stond stil en HD was actief (geen opname)
- Handshake tussen AV Receiver (Denon 3808) en Cisco bij switchen van resolutie gaat niet goed. AV Receiver moet uit- en ingeschakeld worden
- Afstandsbediening ligt prettig in de hand en werkt zeer fijn
- 1080i komt onrustiger over dan 720p terwijl ik een 1080i paneel heb (Hitachi ALIS)
- EPG zeer traag.. Het duurt veel te lang om de EPG data binnen te halen. Dit moet al gecached kunnen worden nog voordat het wordt aangesproken (nu reactief ipv pro-actief)
- Niet geheel geruisloos (de HD produceert aardig wat geluid, moet beter kunnen), verder geen probleem
- Apparaat wordt zeer warm
- Uitzending gemist werkt alleen bij Publieke Omroep
- Geen lipsync issues

Al met al ben ik redelijk tevreden met de initiele kwaliteit van dit produkt. Er zal nog behoorlijk wat aan gesleuteld moeten worden om het apparaat geschikt te maken voor de gewone huis-tuin-keuken-gebruiker. Het apparaat biedt veel mogelijkheden maar de betrouwbaarheid en de algehele kwaliteit (interface/gebruik) van het apparaat is nog niet consistent genoeg.

Ziggo zal ongetwijfeld aan de hand van logs het gebruik van deze machine kunnen monitoren maar hier voor de zekerheid mijn gegevens:

3742 XV, 15

Ik ben evt bereid om uitvoeriger te testen