Los bericht bekijken
  #219  
Oud 8 augustus 2008, 12:30
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
En daarom kan ik niet wachten op concurrentie op de kabel. Er moet toch een kabelaar komen die rekening houdt met wat de klant wil doen met het signaal ipv hoe de contentproviders graag wil dat wij met het signaal doen.
Je gaat er van uit dat de kabelaar graag die beperking oplegt. Maar de contentproviders (filmmaatschappijen e.d.) gaan steeds strengere eisen stellen aan de beveiliging, en daarmee aan de manier waarop kabelmaatschappijen zenders mogen doorgeven. Als een kabelbedrijf daaraan niet kan of wil voldoen zullen ze niet meer de rechten krijgen om bepaalde kanalen door te geven.

Dus als er concurrentie op de kabel zou komen die een eigen toegangssysteem zou gaan gebruiken (dat is ook nog maar de vraag) dan krijgt die geen toestemming om sommige zenders door te geven.

Hier zouden de kabelbedrijven hun monopolie positie eigenlijk moeten gebruiken door tegen die contentproviders te zeggen: "laat dan maar, steek die kanalen maar....". Dan zouden de filmmaatschappijen blijven zitten met 'dure' content, die opeens waardeloos is omdat niemand tegen hun voorwaarden wil kopen.