Los bericht bekijken
  #217  
Oud 8 augustus 2008, 11:30
grunnsat's schermafbeelding
grunnsat grunnsat is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 maart 2008
Locatie: Groningen / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra / Cisco EPC3928 in bridge
DTV: Humax iHDR-5200C / LG 42LM860V
Berichten: 1.053
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vvugt Bekijk bericht
Ik erger me aan het feit dat Ziggo zijn betalende abonnees die beschikken over een bv een Sony tv met een ingebouwde DVB-C tuner in de kou laat staan.
Het is toch de taak van de kabelmaatschappij er voor te zorgen dat de kijker optimaal van hun diensten gebruik kan maken.
Als je met die laatste zin bedoeld dat jij met dat signaal moet kunnen doen wat jij wilt, binnen de grenzen van de wet, dan zit je er helemaal naast.

Ziggo c.s. leveren een signaal, maar willen ook precies kunnen bepalen wat jij met dat signaal kunt doen. Zij willen niet dat je een opname in originele digitale kwaliteit van je receiver kunt kopiëren naar bijvoorbeeld een PC, en al helemaal niet met HDTV opnames. Vanuit dat oogpunt bezien is het gebruik van open DVB-C apparatuur met een standaard CAM hun een doorn in het oog. Dat is de reden van al die Ziggo specifieke apparatuur. Dat is ook de reden dat men nu bezig is met die "CI+" standaard met bijbehorend CAM. Die zorgt er voor dat Ziggo kan sturen dat jij geen opname kunt maken van een uitzending, of slechts een opname in verminderde kwaliteit. Voor de consument is "CI+" zeer waarschijnlijk meer "CI--".

Overigens zul je hiervan niets expliciet terugvinden in hun algemene voorwaarden. Ze proberen je alleen maar te verplichten gebruik te maken van een 'goedgekeurde' ontvanger, maar schrijven er niet bij waarom.