Los bericht bekijken
  #28  
Oud 7 augustus 2008, 19:24
Onlinegamer's schermafbeelding
Onlinegamer Onlinegamer is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2008
Locatie: Groningen @home
Berichten: 22
Standaard

De problemen zijn eigenlijk veroorzaakt doordat de Ziggo medewerker heeft geadviseerd aan de klant om internet+telefonie bij de huidige provider zelf optezeggen. De juiste volgorde was geweest: Klant meldt zich voor Internet & Telefonie aan bij Ziggo en geeft aan het huidige telefoonnummer te willen behouden. Klant stuurt het verkregen porterings formulier getekend terug en wacht tot zijn huidige telefonie aanbieder hem een bevestiging van de aankomende portering stuurt met de porteringsdatum. Pas hierna stuurt de klant naar zijn huidige provider een opzegging voor internet. De huidige provider ziet in zijn systeem dat telefonie al vanwege een portering wordt beeindingd en moet nu snappen in combinatie met de gecombineerde diensten die de klant daar had, wat er moet gebeuren.

Het zijn de verschillende regels welke de verschillende dienst verleners hanteren wat betreft opzeg periode, automatische contract verlening, product koppeling etc welke vaak voor administratieve ellende zorgt.

Je oude nummer is overigens nog niet perse verloren. Telefonie providers markeren gedeactiveerde nummers met een quarantaine status waardoor het nummer een tijd lang niet opnieuw vergeven kan worden. Dit om te voorkomen dat de nieuwe eigenaar telefoon verkeer ontvangt welke voor de oude bezitter bedoeld was. Ziggo heeft een porteringsafdeling welke met de oude telefonie provider kan telefoneren om alsnog het oude nummer naar Ziggo te laten porteren. (zoals eerder gezegd berust dit op welwillendheid, de oude provider is volgens het opta regelement niet verplicht hiertoe)