Los bericht bekijken
  #35  
Oud 6 augustus 2008, 23:05
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Technisch kan dit want het gaat om hetzelfde signaal als Ziggo uitzendt, je betaalt alleen aan iemand anders. Er komt dus niet 3 keer nederland 1 op de kabel enzovoorts.
Kan, maar zoals ik al eerder zij, het kan ook dat derden bandbreedte eisen. En met technieken zoals bv switched video of IPTV kun je daar dan honderden kanalen aanbieden in de bandbreedte van zeg 3 of 4 huidige Ziggo kanalen.
Nogmaals: in de VS kan het ook. Mijn zus heeft een jaar in de VS gewoond in Manhattan, drie jaar geleden alweer. Zij kon kiezen tussen twee kabelaanbieders, RCN en Warner Cable. Beiden hadden toen al honderden digitale zenders en tientallen HDTV zenders. Zie hier wat ze nu zou kunnen ontvangen en kiezen, allemaal over dezelfde kabel: Time Warner en RCN.
Mooiste is nog wel dat het in de VS bij wet verboden is om alleen eigen decoders af te dwingen, het is verplicht een CableCARD oplossing aan te bieden wat een standaard CAM biedt die in elke CableCARD geschikte TV en PC werkt (overigens is men inmiddels bezig CableCARD te updaten naar Tru2Way wat volledige twee weg interactiviteit kan bieden, iets wat CableCARD nog niet kon).

Ergo: het is onzin dat technisch derden geen uitgebreidere pakketten kunnen bieden zonder dat Ziggo het aantal kanalen moet terugschroeven.
Groot maar is dat er natuurlijk wel eerst partijen moeten zijn die economisch brood zien in een aanzienlijke investering.

Mooi plaatje om het principe van Switched Video uit te leggen:

Laatst gewijzigd door xahmol; 6 augustus 2008 om 23:24