Los bericht bekijken
  #23  
Oud 6 augustus 2008, 13:24
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Terra Bekijk bericht
Voor het kabelsignaal is dit denk ik ingewikkelder, dan een vergelijking te maken met elektriciteit en gas. Of er moet op 1 januari in Nederland ineens overal glasvezel liggen onder grond. Dan zou het mogelijk kunnen zijn.
Hangt er van af wat de plannen zijn.

Analoge pakketten kun je gewoon resellen. Dat wil YouCa gaan doen. Het signaal blijft dan exact hetzelfde met exact hetzelfde aanbod, alleen betaal je dan aan YouCa ipv Ziggo en kennelijk kan dat dan goedkoper zijn.

Digitale pakketten kun je in principe het zelfde mee doen. Dan blijven aanbod en mogelijkheden hetzelfde en vind alleen concurrentie op prijs plaats. Ziggo levert dan de streams, alleen de betaling kan dan via anderen lopen.

Wat ook kan is dat andere partijen bandbreedte gaan opeisen. Dan wordt het idd ingewikkelder, maar niet onmogelijk. In de VS gebeurt dit al jaren: meestal kun je daar in de grote steden allang kiezen tussen twee of drie kabelaars, een glasvezel aanbieder en satelliet aanbieders. Alleen vergt dat idd investeringen in het netwerk om te voorkomen dat het aanbod omlaag gaat ipv omhoog.
En op het KPN netwerk met ADSL gebeurt het nu niet anders.