Los bericht bekijken
  #19  
Oud 5 augustus 2008, 14:33
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Alphacrypt is bij mijn weten inderdaad een merknaam van Mascom.

De Alphacrypt is een CAM die meerdere licenties tegelijk in een module heeft. Daarbij komt dat hij net iets anders werkt dan een "originele" cam van bijvoorbeeld Irdeto. Hierdoor werkt de Alphacrypt wel in combinatie met Ziggo en een originele van Irdeto niet terwijl Ziggo wel irdeto encryptie gebruikt.

In tegenstelling tot bij de door ziggo goedgekeurde decoders vindt er tussen tv (dvb-c tuner) en cam communicatie plaats. Omdat een bepaalde communicatie die bij CI+ toegevoegd gaat worden, soort digital right managment, bij CI niet aanwezig is en deze bij de goedgekeurde decoders zover ik begrepen dus niet nodig is door de wijze waarop die decoders werken, wordt het technisch theoretisch mogelijk om risitrcties in welke vorm dan precies ook toe te gaan passen. Dat is het "Gaat ziggo Alphacrypt CAM saboteren" verhaal.

Ja mijn inziens, als ik de verhalen van oa Anoniem goed gevolgd heb, zou het dus kunnen gaan gebeuren dat op termijn mogelijker wijze het gebruik van Alphacrypt misschien wellicht minder aantrekkelijk zou kunnen gaan worden.

Je begrijpt hopelijk aan de wijze waarop ik het meldt dat niks zeker is en dat ziggo er zeker niks over zal loslaten. Het enige dat wel duidelijk is is dat mocht het gebeuren je niet bij Ziggo, Sony, Mascom of wie ook hoeft te gaan klagen. Elk van hun heeft zich "lekker" ingedekt tegen het gebruik buiten de "goedgekeurde" decoders om.