Los bericht bekijken
  #12  
Oud 5 augustus 2008, 10:49
Bordewolf's schermafbeelding
Bordewolf Bordewolf is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: @home Cogas-gebied
Ziggo Internet: Internet Regelmatig
DTV: Nokia
Berichten: 345
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
De huur van het modem was in de begintijd van @Home enkele guldens. Vanaf 2003 is @Home met koopmodems gaan werken. De huur voor de oudere abonnee's werd toen teruggezet naar 0,00 euro zodat er geen verschil in maandelijkse kosten was. Een paar jaar later (2005 ofzo) zijn alle huurmodems (gratis) koopmodems geworden. Terugsturen van modems was toen alleen nog nodig bij het opzeggen van een abonnement in de proefperiode (eerste twee maanden van het abonnement).

Sinds 2007 werken ze weer met huurmodems. Dit geldt natuurlijk alleen voor modems die vanaf dat moment uitgeleverd zijn.

Het terugsturen van het modem gaat met een zogenaamde Modem Retour Doos. Hierop is een adres met antwoordnummer voorgedrukt. Omdat het naar een antwoordnummer gaat, kost het de abonnee dus niets om het modem terug te sturen. Natuurlijk wel altijd een verzendbewijsje vragen op het postkantoor voor het geval het modem zoek raakt bij TNT of Ziggo.

Verzekeren van de zending is niet nodig. Als uit het verzendbewijs blijkt dat het bij TNT is zoekgeraakt, zal TNT de rekening krijgen. Als het bij Ziggo is zoekgeraakt, wordt het modem als 'binnengekomen' geregistreerd.
Dit huren kost overigens niets. Het is bruikleen en geen huur.

En misschien dat ik zeur. Maar gezien de inhoud van de begeleidende brief van Ziggo zou ik graag willen dat iemand be danwel ontkrachtigd dat we binnen het Cogas-gebied nu ook alles in 1 kunnen krijgen. In de brief welke ik als Cogas-klant ontving stond dit namenlijk klip en klaar:"Bijvoorbeeld dat u eenvoudig uw pakket kunt up - en downgraden en dat u al onze diensten u ook om voordelige Alles- in-1 paketten kunt afnemen".

Dit konden de Cogas-klanten echter tot vorige week nog niet. Dus graag de bevestiging/ontkrachtiging hieromtrent!