Los bericht bekijken
  #3  
Oud 4 augustus 2008, 22:49
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Saywhat Bekijk bericht
Die brief is van maanden terug, beetje vreemd dat je nog geen oplossing dan hebt gevonden..
De brief is waardeloos en totaal onduidelijk !!
Er wordt gesuggereerd dat je aan een dynamisch ip-oplossing genoeg zou hebben, maar wat er NIET in die brief staat is dat het hebben van een eigen mailserver straks dus helemaal niet meer mogelijk is, ook niet als je een werkende DNS of dynamische ip-oplossing hebt draaien. Dit om de doodeenvoudige reden dat poort-25 op het consumentenplatform waar men zakelijk internet over laat lopen straks niet meer open staat. Het blijkt dat dit niet expliciet aan de zakelijke klanten is meegedeeld. Er staat alleen een 'vage' tekst in de brief:
Citaat:
Mijn vaste IP adres verandert in een dynamisch toegekend IP adres. Wat moet ik doen?

Het verlies van het vaste IP adres heeft mogelijk gevolgen voor de configuratie van uw eigen mailserver, webserver, VPN en/of firewall oplossing. Omdat uw IP adres voortaan dynamisch wordt toegekend, is het niet meer mogelijk om uw systemen vanaf het internet via het vaste IP adres te benaderen.

Technische is het in veel gevallen mogelijk om de genoemde diensten te continueren door gebruik te maken van een dynamische DNS oplossing. Dit mechanisme maakt gebruik van een programma dat u op uw server plaatst waarmee het dynamisch toegekende IP adres wordt gecommuniceerd naar een z.g. dynamische DNS omgeving.

Hiermee ben u in staat om vanaf het internet via een "fully qualified domain name" toch de diverse servers te bereiken. Leveranciers van dynamische DNS diensten zijn o.a.: www.dyndns.com, www.TZO.com of www.Dynip.com.
Het feit dat je eigen emailserver straks helemaal niet meer vanaf het internet bereikbaar is is voor veel zakelijke klanten helemaal niet duidelijk en die komen straks van een koude kermis thuis. Vooral als men een eigen exchange server draait is het niet echt een optie om bijvoorbeeld mail op een externe mail-server te hebben.

Mensen die hierover geklaagd hebben bij Ziggo krijgen het antwoord dat dit allemaal in de brief te vinden was, echter als je bovenstaande tekst ziet moet je wel erg veel fantasie hebben om daaruit te lezen dat een eigen mailserver niet meer mogelijk is voor zakelijke klanten.

@50cc:
De monteur toegang weigeren kun je natuurlijk doen, maar ze gaan het platform uitzetten, dus dan heb je straks niets meer als de knop omgaat. Dus hopelijk heb je geen problemen dat je geen mail meer kunt ontvangen op je eigen mailserver, of misschien heb je geen eigen mailserver en dan maakt het voor jou niet uit.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....