Los bericht bekijken
  #16  
Oud 4 augustus 2008, 10:50
keesv1's schermafbeelding
keesv1 keesv1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Casema:Alphen aan den Rijn
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: CISCO 8455DVB HD-PVR
Berichten: 92
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Je kan wel proberen je gelijk te halen: feit is dat bij digitale signalen de kwaliteitsverschillen die jij noemt niet KUNNEN optreden. Simpel als dat.....
Ik ben het in hoofdlijnen wel met je eens, maar van audio SPDIF weet ik uit eigen ervaring wel zeker dat een goede kabel veel uitmaakt. Ik heb eens een oelbach goedkoepie kabel vervangen door een goede audioquest , gewoon om eens te proberen. Een zeer groot verschil! Meer rust , meer detail, alles klopte in het geluidsbeeld.

Verder zullen we het maar niet hebben over goede afgeschermde stroomkabels, want dan gaan we echt off topic, maar ook daarmee krijg je een veel beter geluid en beeld.

Toch heb ik een bijgeleverde HDMI kabel vervangen door een goede supra kabel en vraag je is het beeld nu beter? Ja, het beeld is rustiger en egaler.
Het verschil is niet groot en niet dramatisch maar het is er wel degelijk.

Als je kabels koopt moet eerst even wat testen doorlezen, veel al duitse of engelse bladen. Meestal zijn de duurste niet de beste, maar er zit wel degelijk bagger tussen. Let goed op: de winst voor de detailhandel wordt voor al gehaald door de verkoop van kabels.

Groet,

Kees