Los bericht bekijken
  #15  
Oud 4 augustus 2008, 06:48
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TipX Bekijk bericht
Welles of nietes heeft geen zin. Stop eens met de theorie, beproef de praktijk. Vraag eens aan een betere winkel of je een van de kabels mag lenen welke ik eerder noemde. Zie je geen verbetering?.. ben je lekker goedkoop uit. Is het ? Tja...
Je kan wel proberen je gelijk te halen: feit is dat bij digitale signalen de kwaliteitsverschillen die jij noemt niet KUNNEN optreden. Simpel als dat.

Zoals anderen zeggen: ja digitale kabels kunnen 'ruisen', maar als dat gebeurd wordt dit gecorrigeerd door error correctie. Pas als die het niet meer kan bijbenen heb je artifacten, freezes of gewoon geen beeld. De kleuren en scherpte zullen echter in beide gevallen exact hetzelfde zijn.

Hetzelfde bij UTP kabels voor internet: denk je echt dat duurdere UTP kabels je betere kleuren op je internet toverd? Dat is nml net zo logisch als het verhaal dat duurdere HDMI kabels dat doen. Hoor ook nooit iemand beweren dat de Monstercable UTP kabels moet kopen. Waarom voor beeld opeens dan wel? Typisch.

En zoals ik al heb gezegd: ik heb thuis zowel 15 euro kabels als 160 euro kabels. Dus ik kan vergelijken.

Maar goed: als jouw hersenen graag extra kleuren zien om je happy te voelen bij het feit dat jij de kabelindustrie extra gesponsord hebt ;-)