Los bericht bekijken
  #12  
Oud 4 augustus 2008, 00:04
tm030614's schermafbeelding
tm030614 tm030614 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 augustus 2008
Locatie: @home
Ziggo Internet: Totaal
DTV: Panasonic
Berichten: 9
Standaard

Wie zegt er dat digitale ruis niet bestaat? Nullen en enen komen aan of ze doen dat niet (of slaan om, dus een één wordt een nul) en in dat geval is er dus sprake van een corrupt signaal. Dus het werkt niet (lees storing).

Ik zeg dat waneer de nullen en enen niet aankomen (of een nul wordt een één) dat je dat dan ziet in duidelijke zichtbare storingen. Waneer dit dus het geval is heb je meestal te maken met gewoon een slechte kabel (in veel gevallen slechte connectoren). Het digitale signaal is totaal anders opgebouwd als bij annaloog en storingen hebben geen invloed op 'betere kleuren' maar worden weergegeven als duidelijke fouten 'hickups in je beeld, wegvallen van beeld etc.'.

Zoals meerdere aangeven, op korte afstand zijn de meeste hdmi kabels prima in staat foutloos! het beeld weer te geven. Een kabel van 20euro van Belkin geeft even goed beeld als een Monster van 200 euro. Moster wil je alleen iets anders laten geloven en jouw hersenen ook omdat die dure kabel van 200euro toch 'echt beter moet zijn'.

Nogmaals als fijngevoelige apparaatuur geen enkel maar dan ook geen enkel verschil tussen 2 kabels meet, denk je dan werkelijk dat wij met ons blote oog verschil kunnen waarnemen?
Oja tuurlijk want er is nog een 'factor' in het spel welke we nog niet ondekt hebben en daarom niet kunnen meten...
Ik noem het placebo. Je denkt dat het werkt/beter is dus het werkt. Ofwel een dure aankoop moet je rechtvaardigen.