Los bericht bekijken
  #11  
Oud 3 augustus 2008, 23:27
Humaxfan's schermafbeelding
Humaxfan Humaxfan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 mei 2008
Locatie: Winschoten/Online
Ziggo Internet: online 20MB
DTV: Humax IRHD-5050
Berichten: 257
Standaard

mensen die denken dat digitale signalen niet kunnen ruisen
Die mensen mogen mij gaan vertellen waarom er ECC-geheugen bestaat, en waarom er foutcorrectiebits op cd-roms staan, en waarom U-DMA kabels 80 aders hebben terwijl er maar 40 voor data gebruikt worden, en waarom er uberhaupt iets als pariteit bestaat, als bits niet kunnen omslaan.

Weidverbreid misverstand dat het voor digitale signalen niet uitmaakt wat voor kwaliteit je kabel is.
"Digitaal is digitaal, of het werkt of het werkt niet", wat een bullshit

Enen en nullen kunnen omslaan! Stel je eens voor dat een 1 weergegeven wordt door een spanning van 1V, en een 0 door 0V, dan zou het toch kunnen dat bij een slechte kabel met een relatief hoge weerstand de 1V aan het eind van de kabel nog maar 0,5V is. Dit zou dan geinterpreteerd kunnen worden voor een 0! Andere mogelijkheid is dat een ader een naastliggende ader beinvloed door onvoldoende afscherming. Elektrische stromen veroorzaken namelijk velden rond de ader, en die velden hebben weer invloed op elektrische stromen door naburige aders. Dit is redelijk basis in de elektronica/elektrotechniek. Duurdere kabels zijn vaak beter afgeschermd, ook tegen signalen van bijvoorbeeld andere kabels die naast je HDMI kabel liggen.

Dus iedereen in dit topic die loopt te schreeuwen dat goedkope kabels even goed zijn als dure?

Tja, beeld en geluid heb je in principe wel, die codecs hebben ook een redelijke foutcorrectie ingebouwd. Maar dingen als kleurinformatie zijn wat gevoeliger. Over het algemeen heb je bij duurdere kabels dan ook een beter kleurbeeld, zeg maar een wat minder flets beeld dan bij goedkopere kabels.