Los bericht bekijken
  #9  
Oud 3 augustus 2008, 22:50
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Een blinde test uitvoeren is niet nodig, iemand heeft dat al gedaan:
http://gizmodo.com/gadgets/hdmi-cabl...t-2-268788.php

Gizmodo heeft Monstercable HDMI kabels vergeleken met de allergoedkoopste op de US markt. Vergelijking is gedaan met een osciloscoop en andere meetapparatuur, kortom volledig objectief.

Conclusie: tot 5 meter afstand maakt het helemaal niets uit welke kabel je gebruikt. Boven de 5 meter maakt het alleen uit bij 1080p, niet bij 720p/1080i. Aangezien de Humax geen 1080p geeft is daarvoor de conclusie: any cable will do, maakt geen enkel verschil. Als jij storing had, had je gewoon een defecte kabel.

Verder: HDMI is een volledig digitaal signaal, anders dan SCART waar kabelafscherming wel uitmaakt. Je hebt daarom geen kleurverschillen of ruis, hooguit signaalfouten die de errorcorrectie niet kan corrigeren. Je kan dus eventueel bij storingen artifacts, freezes of gewoon geen beeld krijgen, diepere kleuren is gewoon onzin.

Enige uitzondering zou theoretisch Deep Color kunnen zijn met HDMI 1.3, maar omdat daarvoor niet alleen de kabel, maar ook bron, speler, TV en alles daartussen HDMI 1.3 moet zijn EN er nog geen deep color bronnen zijn, kan dat het ook niet zijn. Zeker niet met de Humax.

Kortom: als er al verschil is tussen de kabels is het zeker niet mooiere kleuren.
Als jij denkt verschil te zien is het een verschil wat niet met meetapparatuur waarneembaar is. Lijkt me een verschil tussen de oren dus om de meerkosten van de dure kabel goed te praten.

Helaas heb ik zelf dit verhaal ook te laat gelezen: heb nu vier apparaten met HDMI aangesloten, voor 4 heb ik een Monstercable van 150+ euro gekocht, voor de vierde heb ik (omdat ik toen dit verhaal gelezen heb) een 15 euro kabel. En ik zie geen enkel verschil.

De conclusie van Gizmodo is dat alle fabels over dure HDMI kabels puur de wereld in wordt geholpen door de Monstercables van deze wereld die hun bespottelijke marges willen verdedigen.

Laatst gewijzigd door xahmol; 3 augustus 2008 om 23:00