Los bericht bekijken
  #6  
Oud 3 augustus 2008, 22:09
tm030614's schermafbeelding
tm030614 tm030614 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 augustus 2008
Locatie: @home
Ziggo Internet: Totaal
DTV: Panasonic
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TipX Bekijk bericht
Deze discussie speelt al veel langer bij de audiofielen met kabel vergelijkingen en geluid. Zoals ook met beeld maakt het wel degelijk uit welke kabel je gebruikt. Inderdaad, een dure kabel hoéft niet beter te zijn dan een goedkopere maar het kan wel. Uiteraard ligt het aan de persoon zelf die hoort wat hij/zij wil horen of zien. Ik weet dat het met audio wel degelijk uitmaakt en was benieuwd of het met beeld ook het geval is. Mijn conclusie: Het kan enorm veel uitmaken. Ik kan zelfs zeggen dat ik met de huidige kabel een geheel andere tv heb gekregen. Wat zijn de verschillen? Een aanmerklijk betere scherpte, mooiere kleuren (realistischer) en een betere 'diepte' werking. Is dit altijd meetbaar? Nee, net zoals het niet altijd meetbaar is bij audio. Mijn advies? de QED Qunex HDMI-P of mijn topper op dit moment de CHORD Company silver plus 1.3. Ga nooit af op wat anderen zeggen of beweren, test het zelf.
Als het niet meetbaar is waarom is er dan toch verschil?

Ik noem het gewoon placebo effect. Je wilt als koper je duur betaalde kabel rechtvaardigen. We zijn er als mensen mee groot gebracht met 'iets duurs' = 'iets beters'.

Wat betreft audio, tot op bepaalde hoogte denk ik dat daar een goede kabel wel degelijk effect heeft. Deze signaaloverdracht is namelijk annaloog. HDMI echter is 100% digitaal.

Nogmaals nullen en enen komen aan of komen niet aan. En als ze niet aan komen is dat duidelijk merkbaar maar niet in kleur of scherpte.

Voor een langere afstand kan een duurdere kabel inderdaad beter zijn maar voor een afstand van 2 a 3 meter is het pure onzin.