Los bericht bekijken
  #2  
Oud 3 augustus 2008, 11:25
chrisdb's schermafbeelding
chrisdb chrisdb is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: -
Berichten: 123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door euro-force Bekijk bericht
Beste mede-gebruikers,

In de media hebben enige tijd geleden de berichten gestaan dan een kleine hoeveelheid @home gebruikers ervoor gezorgd hebben dat het niet mogelijk was naar hotmail.com gebruikers te mailen i.v.m. SPAM.
Bron: http://www.zdnet.nl/news.cfm?id=86013

Inmiddels ben ik dit opnieuw tegen gekomen alleen op een iets andere wijze:
1. Vanaf mijn @home adres op een XP laptop naar een nl domein emailadres in Nederland op een Vista Home Premium laptop gestuurd. Dit emailbericht komt nogal eens (niet altijd) binnen in de map "ongewenste email" van Windows Mail. Het bericht wordt dan rood weergegeven met de melding "kan pitching mail zijn"
2. Gisteren vanaf mijn @home adres op een XP laptop naar een co.uk domein een email gestuurd. Hierbij kreeg ik deze melding:
SMTP error from remote mail server after end of data:
host mx1.turbodns.co.uk [81.21.76.58]: 554 SpamBouncer identified SPAM, message permanently rejected (#5.3.0)

Mijn vraag dus aan andere gebruikers of jullie dit probleem ook ondervinden en er dus schijnbaar de @home adressen nog steeds op spam-lijsten voorkomen waardoor deze berichten ten onrechte worden geweerd.
Het zou nuttig zijn als "SPAMbouncer" ook in iets meer detail kan vertellen waarom hij tegengehouden wordt. Nu blijft het toch een beetje gissen of het aan het verzendende adres van @home ligt. Uberhaupt weten welke uitgaande mailserver van @home werdt gebruikt is handig om te kunnen achterhalen of deze inderdaad op een spam-lijst staat

bye,
Chris