Discussie: signaalsterkte
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 1 augustus 2008, 13:45
propper's schermafbeelding
propper propper is offline
Member
 
Geregistreerd: 2 juni 2008
Locatie: groningen-@home
DTV: Samsung DCB-H360RSA
Berichten: 88
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
geen, je kunt er alleen aan zien dat je 'iets' ontvangt, maar dat kun je op een andere manier ook. Of het goed of slecht is kun je er niet uit beslissen.


Dat is een simpele teller, Bit Error Rate is de verhouding tussen goed ontvangen bits en foute bits. Het is het aantal foute bits per miljoen ontvangen bits (vandaar die E-6 die je erbij ziet staan: tot-de-macht-min-6) Dus als je een BER van 10 hebt, krijg je 10 foute bits per miljoen ontvangen bits. Op zich zegt dat niet zoveel, want het hangt er ook vanaf waar die fouten optreden wat het effect is. Zitten er veel op een kluitje of af en toe eentje geeft een ander verschijnsel. Maar feit blijft dat bij een goede ontvangst er geen bitfouten op mogen treden en het getal dus op nul moet blijven. Is het meer dan nul dan is er iets mis. Loopt het in de honderden dan is het echt heel slecht, zit het rond de 10 is er soms nog wel te kijken.
dank je voor de duidelijke uitleg. Ik wist wel dat de BER altijd op nul moest staan voor een goed plaatje maar ik bedoel eigenlijk het volgende: als de signaalsterkte van twee dezelfde ontvangers heel erg kan verschillen en niks zegt over de sterkte van het binnengekomen signaal kan dat dan ook met de BER, ik bedoel kan de ene ontvanger een andere BER waarde geven als de ander en hebben die getallen dan waarde of is het oog nog altijd de beste raadgever.