Discussie: signaalsterkte
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 1 augustus 2008, 13:24
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.463
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door propper Bekijk bericht
Dat snap ik dan niet, welke waarde heeft die functie dan nog als het ook tussen decoders van het zelfde merk en type steeds verschillend is.
geen, je kunt er alleen aan zien dat je 'iets' ontvangt, maar dat kun je op een andere manier ook. Of het goed of slecht is kun je er niet uit beslissen.

Citaat:
Hoe betrouwbaar is dan de BER?
Dat is een simpele teller, Bit Error Rate is de verhouding tussen goed ontvangen bits en foute bits. Het is het aantal foute bits per miljoen ontvangen bits (vandaar die E-6 die je erbij ziet staan: tot-de-macht-min-6) Dus als je een BER van 10 hebt, krijg je 10 foute bits per miljoen ontvangen bits. Op zich zegt dat niet zoveel, want het hangt er ook vanaf waar die fouten optreden wat het effect is. Zitten er veel op een kluitje of af en toe eentje geeft een ander verschijnsel. Maar feit blijft dat bij een goede ontvangst er geen bitfouten op mogen treden en het getal dus op nul moet blijven. Is het meer dan nul dan is er iets mis. Loopt het in de honderden dan is het echt heel slecht, zit het rond de 10 is er soms nog wel te kijken.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....