Los bericht bekijken
  #78  
Oud 29 juli 2008, 10:15
Jdd's schermafbeelding
Jdd Jdd is offline
Inactieve account
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Ziggo (Casema)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: 9401 | Alphacrypt 3.19 (W4000)
Berichten: 1.087
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Damandan Bekijk bericht
Probleem met de commerciŽle zenders uit het buitenland is dat deze rechten moeten afdragen voor het aantal kijkers naar een uitzending. Zolang dat allemaal eigenproducties zijn hoef dit natuurlijk niet, maar bij ingekochte series wel. Dat is al 1 bezwaar waardoor deze zenders het zelf niet zouden willen. (Tenzij de kabelmaatschappij hun dit vergoed)
Dit zou simpel te ondervangen zijn door dit soort zenders in een appart pakket te stoppen. (of zelfs per zender te gaan doen)

Citaat:
Tweede bezwaar is dat voor de content die op de buitenlandse commerciŽlen uitgezonden wordt ook (vaak) een Nederlandse koper is geweest. Deze Nederlandse koper zal het niet op prijs stellen wanneer hij voor iets betaald en op het moment dat het wordt uitgezonden niemand kijkt omdat ze dit al op de buitenlandse zender hebben gezien. Stel je voor de RTL de rechten voor Heroes heeft gekocht, maar wij zien de serie al op Sci-Fi UK (waar deze in de UK als eerste aired) voordat deze wordt uitgezonden in NL. Je kunt je wel voorstellen dat RTL hier niet mee akkoord zou gaan.
.
Mja.
Eigenlijk vindt ik dit drogreden. Veel series zijn ook op de BBC te zien. Ik neem nu even topgear als voorbeeld. Actueel, geen reclames. Toch kijken de meeste mensen die ik ken het op veronica simpelweg omdat het ondertiteld is.

Kijkcijfers liggen altijd rondt de 1%, en wat ik nog het meest vreemd vind. Vele zeggen dan een andere aanbieder dan kabel geen optie is want dan is er geen BBC. Als ik dit tegen de 1% hou, snap ik daar niets van.

Ziggo officials, zouden jullie een uitspraak kunnen doen over het niet hebben van buitenlandse commercielen ?