Los bericht bekijken
  #60  
Oud 28 juli 2008, 21:20
keesv1's schermafbeelding
keesv1 keesv1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Casema:Alphen aan den Rijn
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: CISCO 8455DVB HD-PVR
Berichten: 92
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door johan41 Bekijk bericht
Ik heb de hoofdaansluiting met een eén-gats-doos in de meterkast zitten. Hier maak ik al reeds gebruik van een (kwalitatief goede) spaun-versterker die in totale 5 aansluitingen aanstuurt en versterkt. In de huiskamer zit een twee-gats-doos voor radio en tv. Mijn huis is 2 jaar oud.

interactieve tv werkt nog niet. Interactieve tv is voor mij bijzaak en het moet mij zeker geen bijkomende nadelen opleveren. Het gaat mij om de Hd-decoder met pvr. Nu heeft anoniem al geadviseerd (waarvoor dank) om mijn eigen spaun-versterker in de serie te zetten omdat deze waarschijnlijk de benodigde frequentie van het retoursignaal spert. Verder moet ik de ziggo-versterker rechtstreeks op de SA box aansluiten. Ik moet dan een één-gats-doos in de huiskamer nemen. Wat ik eigenlijk ik niet wil dat ik analoge radio door die splitter moet gaan luisteren (heb een kwalitatief zeer goede en kostbare analoge radio en wil geen digitale radio via de decoder luisteren). Verder split die splitter ook het tv-signaal.

Ik heb de volgende vragen:
- Verslechtert die splitter het tv-signaal?
- welk HDMI-resolutie moet je kiezen op een hd-ready panasonic th-42px80? dus geen full hd tv. Ik zit op 5 meter afstand. 1080i heeft dan toch geen zin?
Ik heb vrijdag de bijgeleverde AOV aangesloten en de uitgang hiervan direct aangesloten op de decoder. Op de uitgang van de decoder heb ik de bijgeleverde splitter aangesloten en daarna met goede hirschmann kabel de tuner en de tv aangesloten.
Ik moet zeggen dat het signaal voor de radio zeer goed is, beter als dat ik dat vroeger had uit de 2 gats doos. (hoger signaalsterkte). Het geluid is uitstekend, beter dan de "radio" uit de decoder (ook niet slecht).

Het analoge beeld op de tv is voor anoloog goed tot zeer goed(geen waarneembare ruis) maar altijd minder dan het digitale signaal.

Mijn indruk is dat er zeker geen verslechtering heeft plaats gevonden. (trouwens ook met uitstekende analoge tuner)

Ook ik heb nog geen interactive tv (uitzending gemist en films). Ik heb het idee dat het probleem bij ziggo ligt en niet bij mij. Ik heb alles nu volgen het boekje uitgevoerd, dus???

In jouw geval zou ik gewoon een tijdelijke kabel uit de meterkast trekken en daar via de splitter de tuner op aansluiten. Als dat goed bevalt de kabel definitief trekken als dat nodig mag zijn.

Jou panasonic th-42px80 is een HD Ready TV. Hij moet inderdaad 1080i aankunnen maar zal dit weer "downscalen" naar 720. Het lijkt mij dat je dus het beste 720P kan kiezen op de decoder.

Groet,

Kees