Los bericht bekijken
  #1  
Oud 28 juli 2008, 20:40
ebo's schermafbeelding
ebo ebo is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Veghel
DTV: Humax iPVR-9200C
Berichten: 19
Standaard Foutieve omschrijving wekelijkse opnames

Het volgende geval doet zich voor met repeterende opnames op de Humax iPVR-9200c:

Ik programmeer een uitzending van 60 minuten op Discovery Channel met behulp van de EPG, door <OK> te drukken in de EPG-lijst.
Daarna komt deze opname netjes in het <timer overzicht> te staan, onder vermelding van de naam van de uitzending en in de EPG wordt de uitzending vermeld met een opname symbool. De tijdstippen die bij de timer staan vermeldt geven 5 minuten extra vooraf en 10 minuten extra achteraf aan, dat komt overeen met de instellingen. Vervolgens wijzig ik de opname-timer door enkel in te geven dat de opname wekelijks moet plaatsvinden, verder blijf ik overal af.

Nadat de eerste opname gedaan is staat deze gewoon juist vermeld in de <lijst opgenomen programma's>, onder vermelding van de naam van de uitzending zoals die in de EPG stond. Echter bij de vervolg-opnames van de weken daarna komt het regelmatig voor dat de omschrijving van het opgenomen programma niet meer klopt, waarbij er twee variaties zijn:
- de omschrijving is exact hetzelfde als de opname van de week ervoor (terwijl de beschrijving in de EPG wel degelijk anders was)
- de omschrijving bevat alleen de zendernaam

Het betreffende programma is elke week exact even lang en ook exact op dezelfde tijd, dus daar kan het niet aan liggen. Tevens komt het probleem voor bij meerdere zenders, dus niet alleen Discovery.

Ik merk wel dat direct nadat een wekelijks programma is opgenomen deze vervolgens in het <timer overzicht> terugkomt met de datum van de volgende week en in de omschrijving de zendernaam (logisch), maar vreemd genoeg ook regelmatig de tekst van de vorige uitzending. Later die week wijzigt de zendernaam vaak in de omschrijving van de betreffende uitzending, vermoedelijk nadat deze info actueel in de EPG aanwezig is.
Dat gebeurt dus echter slechts in sommige gevallen, soms blijft de zendernaam staan en soms blijft de tekst van de vorige uitzending staan. In beide gevallen is ook in de EPG de uitzending dan niet aangegeven met een opname symbool.
Als ik vervolgens de timer wijzig in een eenmalige opname en daarna weer terug naar een wekelijkse timer wordt de informatie wel geupdate, de omschrijving juist weergegeven en tevens de opname ook in de EPG zelf weergegeven met een opname symbool.

Zijn er meer mensen die last hebben van dit fenomeen?
Ik vermoed namelijk dat dit gewoon een bug is van de Humax software.
Wellicht kan dit in een volgende revisie opgelost worden?