Los bericht bekijken
  #34  
Oud 28 juli 2008, 16:15
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door propper Bekijk bericht
Kijk wat je naar mijn gevoel ook niet moet verzwijgen is de kwaliteit van de kabels die je gebruikt om bijv. de decoder aan te sluiten. Je kunt de duurste Full HD scherm hebben maar als je bespaart op kabels haal je er ook niet uit wat er in zit.
Voor je COAX naar je decoder en analoge aansluitingen vanaf je decoder heb je helemaal gelijk: een bouwmarkt SCART of COAX is vragen om slecht beeld. En let wel: een digitale decoder die via SCART op de TV is aangesloten is een analoge aansluiting.

Voor digitale aansluitingen vanaf de decoder hebben testen uitgewezen dat het voor alle signalen die de nu bestaande HD bronnen kunnen uitzenden er GEEN kwaliteitsverschil is tussen een 10 euro kabel en een 300 euro kabel, tenzij je meer dan 2 meter moet overbruggen.
Een HDMI kabel kopen van 200 euro is dus absoluut onzinnig, tenzij je de afstand moet overbruggen naar een beamer aan het plafond of zo. En zelfs dan moet je een 1080P bron hebben om een duurdere kabel nodig te maken. Voor een Ziggo TV decoder (die nooit verder dan 1080i gaat) is dus zelfs dan een goedkope kabel afdoende.

Reden is dat analoge kabels problemen met interferentie en afscherming kunnen hebben met ruis en kleurverschuivingen als gevolg. Voor digitale kabels corrigeerd de error correctie dit.

Zie bijv http://gizmodo.com/gadgets/hdmi-cabl...t-2-268788.php

Citaat:
1) At short distances up to 6ft (2 meters), you can pretty much get away with any cable. Monoprice cables kicked ass at the 6 foot length that mostly everyone uses.
Not all cables are the same, however, and in truth, it's the medium-priced cables that may be the real rip-off.
2) At longer distances, cheaper cable tends to choke up. A 720p signal will make it, but even today's standard 1080p signal can fry out inside of a long cable that isn't built as well. If you are trying to hook up a 1080p projector on your ceiling to a Blu-ray or HD DVD player, this is a concern.
En ja, ook ikzelf ben helaas in 150 euro per stuk Monstercable HDMI kabels getrapt. Had dit artikel eerder moeten lezen. En ook mijn eigen ervaring is dat ik geen enkel verschil zie met de 15 euro HDMI kabel die ik bij mijn upscaling DVD speler kreeg.

Maar we worden wellicht wat off-topic nu.