Los bericht bekijken
  #2  
Oud 27 juli 2008, 13:35
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Joop558PK Bekijk bericht
Ik heb nu de Samsung H360RSA

Mijn vraag is, heeft de Humax HD decoder een automatisch resolutie instelling.
Dus als je naar een HD kanaal gaat, dat automatich de juiste resolutie wordt ingesteld?
Ja, dat werkt, alleen nog niet vlekkeloos. De optie op 'source resolutie' in te stellen is alleen beschikbaar als je op dat moment niet via hdmi een TV actief aangesloten hebt vreemd genoeg. Is de HDMI uitgang in gebruik dan kun je alleen schakelen tussen 576, 720P en 1080i, maar niet naar Origineel.Ik doe het nu zo:
  • Zet de ontvanger aan en wacht tot hij opgestart is;
  • Zorg dat de TV niet met de HDMI ingang actief is, hij mag dus nog uit staan of ingeschakeld op een normaal TV-kanaal of SCART ingang;
  • Kies op de afstandbediening van de Humax met de toets "v-format" tot je in het display van de humax "ORGI" zie staan en wacht tot het display weer overschakelt naar kanaalnummer.
Nu staat de Humax in "original" mode en schakelt de HDMI uitgang naar de resolutie van het aangeboden kanaal om. Dus als ik op kanaal-14 kijk schakelt hij naar 720P en schakel ik daarna naar kanaal 67 schakelt de hdmi uitgang netjes om naar 1080i. Hij schakelt dus netjes mee met de aangeboden resolutie.

De instelling blijft dan verder goed staan, echter soms vergeet hij deze instelling. Ik ben er nog niet achter hoe dat komt, misschien door langs een bepaald kanaal te zappen, maar je kunt het dus weer simpel aanzetten. Als hij dus niet meer in "ORGI" staat schaalt hij de uitzending naar de mode waarin hij op dat moment staat dus je merkt niet heel veel, behalve dat de resolutie dan niet optimaal is voor je scherm.

Ik hoop dat dit bij een software-update wel verbeterd wordt zodat de instelling behouden blijft en wel te kiezen is als de HDMI uitgang actief is.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....