Discussie: Digitenne vs Ziggo
Los bericht bekijken
  #8  
Oud 27 juli 2008, 11:08
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bmd72 Bekijk bericht
Ik heb op zich over de kwaliteit van digitale telvisie geen enkele klacht. Om te zeggen dat het een betere kwaliteit is dan bijvoorbeeld digitenne gaat mij te ver. De beeldkwaliteit is vergelijkbaar net als die van satelliet. Dat heb ik uit eigen ervaring kunnen ervaren. Alleen het aanbod van zenders is niet vergelijkbaar. Dat loopt bij digitenne en satelliet ver achter. Als digitenne mij het volledige pakket zenders voor € 9,95 zou aanbieden was ik direct over. € 6,95 + €9,95 is tenslotte goedkoper als Ziggo met zijn € 14,95 + € 9,95.

Het gaat nu even over service en betrouwbaarheid. Ziggo is met de actie die ze hebben gedaan eenvoudigweg niet betrouwbaar als provider. Eerst iets aanbieden voor € 9,95 en de prijs later verhogen naar € 14,95 is gewoon een rotstreek. Ik kan er nog vele namen voor bedenken maar het klopt gewoon niet.

Als seizoenkaarthouder bij FC groningen ben ik helemaal voor het opkrikken van de nationale competitie. Begin dan als provider eerst maar eens met een abonnement voor seizoenkaarthouders die in de weekenden dat er een uitwedstrijd is die wedstrijd kunnen zien. De rest is leuk maar vind ik nog
niet voor een tiende zo boeiend als die uitwedstrijden van mijn FC.
Tentijde de @Home/Essent tijd is er ook altijd sprake geweest van de 14,95 voor de normale coax tv aansluiting, Je kreeg hier voor de Coax verbinding + de basis zenders (de NL's RTL'S SBS's, de Belgen, Duitsers, de BCC's en de kanalen Eurosport, Disovery, NGG, RTV, LTV enz.)
dit is iets wat je nog steeds krijgt, en kan worden gezien als de Basis TV aansluiting (Coax, analoog) Maar omdat de techniek niet stil staat zijn er Digitale ontvangers gekomen. Bij @Home en Ziggo hoef je niets extra's bij te betalen op je maandelijkse kabelaansluiting, behalve als je gebruik wil maken van de extra keuze pakketen; kijk ook op: http://www.ziggo.nl/producten/televisie/z2/

Keuzepakketten

Je kunt kiezen uit 5 verschillende keuzepakketten. De keuzepakketten zijn op basis van thema’s samengesteld. Bij een keuzepakket krijg je de 25 non-stop muziekkanalen van Music Choice en de 10 muziekkanalen van XLnt radio
  • Kids: Leuke en leerzame televisie voor de kinderen (9 extra zenders)
  • Kennis & Nieuws: De beste documentaires en nog meer nieuws (17 extra zenders)
  • Film & Entertainment: Meer films en meer lachen (8 extra zenders)
  • Sport: Voetbal, zeilen, Formule 1, motorraces en meer (6 extra zenders)
  • Muziek: Niet alleen muziek, maar ook al het nieuws rond muziek (10 extra
    zenders)
Kosten
  • 1 keuzepakket voor € 3,95 per maand
  • 2 keuzepakketten voor € 6,95 per maand
  • Digitaal Totaal pakket: 5 keuzepakketten voor € 9,95 per maand
Het is dus niet zo dat je meer dan vroeger betaald, de extra digitalekanalen zijn een toevoeging op het basis abonnement.

maar!!! wanneer je een alles in 1 abonnement van Ziggo afneemt komen de basis kosten voor TV te vervallen, je betaald dan dus geen 14.95 voor de basis coax aansluiting.

Het is dus allemaal precies andersom als dat jij schetst, er heeft geen verhoging in kosten plaats gevonden. Sterker, bij een Alles in 1 is er sprake van een verlaging.