Los bericht bekijken
  #1  
Oud 23 juli 2008, 18:55
Tempel's schermafbeelding
Tempel Tempel is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 maart 2008
Locatie: Enschede / @Home
DTV: Humax PVR-9200 C
Berichten: 16
Thumbs down Humax niet geschikt voor lange vakantie?

Ik ben de afgelopen weken veel weg geweest, en wou vannavond even kijken hoe vol de harde schijf van de Humax was, om te zien of ik al opnames over moest zetten naar mijn PC, of dat ik daarmee nog tot volgende week kon wachten. (Ik gebruik een 500 GB schijf, dus daar kan vrij veel op.)

Wat schetst mijn verbazing: bij het aanzetten van de Humax krijg ik een 'E19 preview periode verlopen' melding op alle kanalen behalve NL1.
Pas nadat ik de Humax enkele minuten aan stond, kon ik weer naar andere zenders zappen.
De laatste opnames zijn van 17/7 en die zijn rond 21.00 uur afgebroken. Ik ben door dit geintje dus 5 dagen aan opnames misgelopen.

Blijkbaar kan de Humax er niet goed tegen als die langere tijd (in mijn geval sinds 7/7, dus 10 dagen) op stand-by staat, en alleen gebruikt wordt voor ingeprogrammeerde opnames.
Mist hij hierdoor soms een verlengingssignaal voor de geldigheid van de smartcard?? Ik dacht dat de Humax ook in stand-by stand contact met het netwerk hield.

Continue aan laten staan is voor mij echter ook geen optie, omdat dit veel meer energie kost. Ook zal dat vanwege de timeshift functie niet optimaal zijn voor de levensduur van de harde schijf.