Los bericht bekijken
  #20  
Oud 23 juli 2008, 11:03
BertvanHorck's schermafbeelding
BertvanHorck BertvanHorck is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Multikabel de Rijp
Ziggo Internet: Samsung HD
DTV: Pioneer 5000 ex
Berichten: 460
Standaard Ardana

wat zichtbaar is of niet op een 42 inch is niet alleen afhankelijk van kijkafstand en van techniek. Er is ook nog zoiets als subjectieve waarneming.

De EBU had bepaald dat uitzendingen het best in 720p konden worden uitgezonden ongeacht de productie resolutie. Mogelijk geeft dit technisch gezien een beter beeld, maar het is nu al duidelijk dat 1080i uitzendingen van 1080i producties een beter beeld geeft in de perceptie van de meeste mensen... Vandaar de ziggo uitbreiding naar 2 NED1 HD kanalen.

Kleurdiepte is ook zo n issue. Momenteel komen HDMI 1.3 TV's uit met "Deep Colour" en manier om meer kleuren weer te geven op TV.

Hetzelfde geldt tussen Plasma en LCD. Er wordt nu al een paar jaar beweerd dat LCD s net zo goed zijn als Plasmas. Toch vindt ik zelf dat Plasma s een vel rustiger beeld geven als je langer kijkt dan 2 minuten in een TV winkel.... En deze beleving wordt ondersteund door velen op dit forum.

Uiteindelijk is alles natuurlijk een geld kwestie. De beste TV voor het geld dat ik ervoor over heb...

Als de keuze nu moest vallen en het moest een 42 inch worden dan zou ik nog steeds voor een Plasma kiezen, full HD, zodat ik het volle voordeel van een blu ray speler zou kunnen benutten, bij voorkeur met HDMI 1.3 en deep colour.

Een LCD scherm bekijken op de verhouding afstand-beeld breedte zoals in een goede bioscoop zou mijn ogen gek maken, maar op een 50' plasma op 3 meter afstand kan ik uren kijken zonder vermoeid te raken

('t is maar een mening)
Bert