Los bericht bekijken
  #11  
Oud 22 juli 2008, 22:24
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door heerden Bekijk bericht
Derhalve mag je maximaal rond de 2,5MB/s verwachten bij een 20Mbit abo mits de bron waarvan je download die snelheid tot aan Ziggo kan leveren.
Niet helemaal...

Zelfs als je lijn perfect is en je modemsnelheid 20Mbit/seconde is zal je transfer-snelheid altijd iets lager zijn. Dat komt omdat de data die je verstuurt of ontvangt in brokjes geknipt wordt. Elk zo'n brokje wordt voorzien van een afzender en een adres. Verder moet de verbinding ook 'aan de gang' gehouden worden, oftewel af en toe worden er speciale code-brokjes uitgewisseld om erachter te komen of de data is ontvangen aan de andere kant. Dit 'protocol' zorgt er al voor dat je een beetje 'overhead' hebt. Zonder dit tcp/ip protocol kan het internet niet werken.
Heb je een iets minder perfecte verbinding, waardoor er af-en-toe zo'n pakketje data verminkt raakt (dat kan in jouw modem, maar ook onderweg ergens gebeuren) moeten delen van de data herhaald worden. Dat merk je normaal niet, maar zorgt ook voor wat extra overhead.

Een goede verbinding waar je "lijnverbinding" 20Mbit per seconde is, meet je tot 10 procent minder bij een goede speedtest-site, dus zo'n 18Mbit per seconde en dat is weer 18/8 = 2.25 Mbyte per seconde. Als je sneller bent dan dit, heb je geluk.

Dus je moet het verschil tussen transfer-snelheid en modemsnelheid niet uit het oog verliezen. Hierbij komt dan nog de eventuele vertraging in routers/switches of vertraging in je computer door firewalls/virusscanners etc.

(NB: 20Mbit is voor @Home en Casema, bij Multikabel zit het snelste abbo nog op 22Mbit)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....