Discussie: Eerste bug?
Los bericht bekijken
  #17  
Oud 22 juli 2008, 22:20
DT-Score's schermafbeelding
DT-Score DT-Score is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Hoogland, Ziggo
Berichten: 5
Standaard Eerste ervaringen

Ik heb de ontvanger nu een dag en de eerste indruk is positief. Via HDMI is het beeld heel goed (SD, en HD uiteraard nog veel mooier, ik heb een Pan. HD-ready plasma TH-42PV700F) en ik vind de bediening prettig en logisch. Vooral de mogelijkheid om via de info-balk programma informatie van andere zenders te bekijken is erg handig. De indeling van de afstandbediening is nog even wennen.

Niet alles is echter positief. Ik heb tot nu toe twee dingen geconstateerd die wat mij betreft (nog) niet in orde zijn:

1) Bij de HD zenders is het geluid in Dolby niet lip-sync (te krijgen). In stereo (PCM) is het perfect synchroon (lip-sync staat op 0), maar zodra ik overschakel op Dolby, loopt het geluid achter en aangezien de lip-sync instelling het geluid alleen kan vertragen, is dat dus niet goed te krijgen. Het is zowel via HDMI als via scart, en bij 576i/p, 720p en 1080i

2) De analoge TV-scart aansluiting geeft bij mij geen mooi beeld op RGB. Bovendien gebeurt er iets raars met het beeldformaat. Het wordt ongeveer 10% naar alle kanten uitgerekt en verschuift ook nog eens. Dit gebeurt zowel op SD als op HD. Ik heb wat foto's gemaakt van Eurosport waar je aan het logo goed kunt zien wat er wegvalt (de letters HD zijn niet te zien):Iets dergelijks gebeurt er bij CVBS, hoewel de verschuiving minder is, maar het past nog steeds niet goed.Ter vergelijking het goed passende beeld bij HDMI:Ik heb ook hier alle mogelijke settings gebruikt.

Is er soms iets mis met mijn exemplaar of zijn er meer mensen die hier last van hebben?