Los bericht bekijken
  #7  
Oud 22 juli 2008, 15:06
Angelo's schermafbeelding
Angelo Angelo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2008
Locatie: Buchten / @Home
Ziggo Internet: AiE Extra / Arris modem
DTV: Samsung HDTV en Cisco
Berichten: 475
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DReaMeR Bekijk bericht
Wat ik niet begrijp, dat nu hij hier zijn verhaal wegzet, hij ineens wel geholpen kan worden, terwijl hij gewoon gelijk goed geholpen had moeten worden.

Het probleem is dat Ziggo geen helpdesk heeft, maar een call-center (om eens in ITIL termen te praten). Een call center is ongeschoold personeel, dat alleen de klacht aanneemt en hoogstens veel voorkomende problemen met vaste oplossingen aan de hand van cue cards kan behandelen. Je ziet dan ook vaak veel verloop op deze afdelingen, mensen die absoluut niet geïnteresseerd zijn en/of ge-outsourcete afdelingen die voor drie, vier, vijf klanten tegelijkertijd werken. In andere woorden: je hebt er vaak niets aan. Soms heb je geluk en tref je iemand die wel voor je wil werken, maar vaak ben je afhankelijk van hoe een klacht in de computer gezet wordt en hoeveel werk er verderop in de keten zit.

Wij hebben hier het voordeel dat we hier een paar mensen van Ziggo hebben rondzwerven, die weten waar ze mee bezig zijn en een hoop dingen kunnen en mogen doen. Als management zou ik dit soort mensen overigens ook zeer steunen en hen hier ook uren voor geven. Op dit soort fora zie je vaak mensen komen, die echt tussen wal en schip terecht zijn gekomen. Mensen die vastzitten in de molen van het ticket-systeem en waar gewoon veel te lang nodig is om een (simpele) oplossing te vinden.