Los bericht bekijken
  #10  
Oud 22 juli 2008, 14:03
heerden's schermafbeelding
heerden heerden is offline
Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: 2162 Lisse/Casema
Ziggo Internet: CM-PC / TC7210 i.c.m Netgear R7000
DTV: Horizon & Humax 5200c HD-iPVR
Berichten: 95
Wink

Citaat:
Ondanks de schermen met "altijd de beloofde' snelheid" is het niet zo dat dit die 20Mbit kan zijn. Je hebt altijd te maken met verliezen en gemiddeldes. Mocht je daadwerlijke 1.7Mb sec down halen dan doe je het heel erg netjes. De 20Mbit van je abonnement is geen harde gegaranderde snelheid.
Zolang de oorzaak daarbij te herleiden valt naar het netwerk buiten ziggo ben ik het daar uiteraard mee eens.

Heb je het over het Ziggo netwerk zelf dan heeft men niet het excuus dat de haalbare bandbreedte sterk afhankelijk is van de kwaliteit van het koperdraadje zoals ADSL. Binnen het hele netwerk van Ziggo moet je die ruimte / bandbreedte krijgen die men verkoopt.

Dat is ook de reden dat de stelling altijd de beloofde snelheid zo prominent op de website staat. Het is immers een dikke plus ten opzichte van ADSL dus geef ik ze groot gelijk dat ze dat noemen.

Maar dan betekent dit ook dat Ziggo moet zorgen dat die bandbreedte ook in de piekuren beschikbaar is voor dat gedeelte van het netwerk waar zij verantwoordelijk voor is en controle over heeft en dus niet haar netwerk-overboeking zo ver laat oplopen dat je elkaar merkbaar in de weg gaat zitten.

Derhalve mag je maximaal rond de 2,5MB/s verwachten bij een 20Mbit abo mits de bron waarvan je download die snelheid tot aan Ziggo kan leveren.

Dat is dan ook precies wat ik normaliter krijg van Ziggo en wat de meeste personen krijgen als ik het 'post hier je snelheid' topic lees.