Los bericht bekijken
  #210  
Oud 22 juli 2008, 09:02
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Consument Bekijk bericht
Dit vonnis geeft in elk geval aan dat het zinvol is om nóg eens een proefproces te beginnen, al was het maar om de definities aan te scherpen.
Ik reageerde vooral op Skinkie die meteen de conclusie trok dat het Amstelveen arrest daarmee verviel.

Je gaat er aan voorbij dat het om een heel ander onderwerp gaat, het maken van een tijdelijke werkkopie voor een uitzendproces, niet leveren van signaal aan het publiek. Daarnaast, als de hoge raad iets bepaald heeft kan je daartegen niet meer in beroep, en hun bepalingen worden daarmee definities.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Consument Bekijk bericht
Naast de duidelijkheid over het begrip "Publiek" bestaat er nog onduidelijkheid over het begrip "Heropenbaarmaking". Zoals Grunnsat hierboven al aangeeft, is het discutabel of het tijdsynchroon aanbieden van een digitale weergave naast de analoge weergave, valt onder dit begrip. De ontvanger (lees een gezin) kan op een moment feitelijk maar één uitgezonden openbaarmaking per content-provider (kanaal) waarnemen.
Die redenatie begrijp ik, en die zou ik ook volgen. Alleen in de Amstelveen zaak is dat ook aangevoerd. Er werden alleen zenders doorgegeven die de kijker op dat moment ook zelf met een antenne uit de lucht kon halen. Zie http://www.iept.nl/files/1981/IEPT19...Kabel-TV_I.pdf ; "Voor “openbaarmaking” niet van belang of sprake is van een “nieuw publiek”"

Maar we zijn ondertussen erg off topic gegaan. De vraag was (ook all off-topic) waarom het basispakket niet onversleuteld is. Één reden is dubbel betalen auteursrechten, andere is natuurlijk marketing. Je wilt dat mensen een decoder met kaartje hebben, zodat ze later makkelijker een extra abonnement afsluiten.