Los bericht bekijken
  #209  
Oud 22 juli 2008, 00:32
Consument's schermafbeelding
Consument Consument is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 juni 2008
Locatie: Den Haag, Casema
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Dit is dus helemaal niet relevant voor de rechtenafdracht over digitale kabeldoorgifte, en dus ook niet voor het FTA doorgeven van het basispakket. (Hoewel ik daar ook voor ben) Volgende keer niet zo snel conclusies trekken.
Helemaal niet relevant is een te snel getrokken conclusie. Dit vonnis geeft in elk geval aan dat het zinvol is om nóg eens een proefproces te beginnen, al was het maar om de definities aan te scherpen. Zo te zien aan de kosten hoeft Ziggo zich dáár geen zorgen over te maken.

Naast de duidelijkheid over het begrip "Publiek" bestaat er nog onduidelijkheid over het begrip "Heropenbaarmaking". Zoals Grunnsat hierboven al aangeeft, is het discutabel of het tijdsynchroon aanbieden van een digitale weergave naast de analoge weergave, valt onder dit begrip. De ontvanger (lees een gezin) kan op een moment feitelijk maar één uitgezonden openbaarmaking per content-provider (kanaal) waarnemen. Hier gaat het dus om de technische distributiemethode waarlangs middels een aanzienlijke investering een kwalitatief betere digitale weergave wordt verspreid. Over opnames, met digitale of analoge apparatuur, wordt al, of kan desgewenst via de stichting Thuiskopie een vergoeding van die consument worden gevraagd bij aanschaf van die kopieerapparatuur en/of de media.

Illegale verveelvuldiging van openbaarmakingen (aan derden) blijft even strafbaar als het nu is.